Backtesting på Sinch (Gratis-analys 2/2)

Den här analysen är den sista som jag ger ut för icke-prenumeranter innan nästa period som börjar den 15:e december. Så vill ni ha tillgång till kommande analyser (släpper sju i veckan) så måste ni prenumerera.


I fredags så noterade Sinch en ny 200-dagars högsta. Ni som har följt mig ett tag vet att jag gjorde backtesting på Sinch i början av månaden (samt i september) och då fick jag fram följande graf samt tabell.

Graf 1
Backtesting 1

Aktien stod i början av månaden i 968 kr samtidigt som den handlades vid toppnivåer, så lite vanskligt att gå in i bolaget där kanske ni tänker? Men dock så gjorde jag backtesting som visade att vi fortfarande hade en edge på en månads sikt.

Hur ser grafen och den nya backtestingen ut?

Graf 2
Backtesting 2

Vi kan se ovan att aktien gick från 968 kr till 1040 kr vilket är en avkastning på cirka 7,44 % [((1040-968)/968)*100 = 7,44 %] vilket är ruskigt nära just 8,54 % som tabellen (Backtesting 1) visar att medelavkastningen är ifall man köper Sinch och behåller aktien i 21 handelsdagar när aktien just gör en ny 200-dagars högsta. Ni kan även se edgen har blivit högre i Sinch då andelen vinstaffärer gått från cirka 71 % (Backtesting 1) till 72 % (Backtesting 2). Som jag påpekat flera gånger så är det just dessa tabeller som är A och O för att man skall lyckas med sina investeringar och dessa tabeller får min prenumeranter 28:a gånger under en månad istället för enbart två gånger för icke-prenumeranter. Ifall vi kollar på Graf 2 så ser vi att aktien gjorde ett återtest (röd pil) vid den stigande triangelformationen så nu har vi ett starkt stöd där, vi kan även se att aktien bröt ned i den stigande triangelformationen i början av november (blå pil) och då är det inte ovanligt att investerare får kalla kårar och säljer då de tänker att det var ett falskt utbrott tidigare. Dock så var det bara en falsk återgång och alla som använder backtesting vet att man inte skall sälja innan tidsperioden har nåtts (alltså 21 handelsdagar i det här fallet) så de sålde inte där utan var fortsatt med på uppgången.

För att få lite kontrast så kan vi ta ett annat bolag som varit noterat ungefär lika länge som Sinch och det är Tobii. Vi kan se hur Tobii svarar på samma signal (200-dagars högsta).

Här kan vi se två aktier som varit noterad nästan lika länge på börsen samt som uppvisar exakt samma signal, dock så skiljer sig siffrorna åt avsevärt även om vi köper aktierna vid samma signal och säljer efter exakt samma tidsperiod (21 handelsdagar).

Tar vi exempelvis fem affärer på raken i Tobii som enbart har 33 % i edge så är sannolikheten för att vi har fem raka vinstaffärer enbart 0,33^5 = 0,39 % gentemot Sinch som har 72 % i edge vilket ger oss sannolikheten för fem raka vinstaffärer på 0,72^5 = 19 %. Ifall man inte har dessa tabeller som fungerar som en slags karta över vilka aktier som har stor sannolikhet för uppgång så kan man köpa bolag som inte har någon stor sannolikhet för uppgång istället för bolag som har en MYCKET större sannolikhet för uppgång. Det är därför dessa tabeller är det som ger mig en fördel gentemot övriga aktörer då jag enbart handlar i marknaden med hjälp av dessa. Så vill ni också ha en edge över övriga aktörer så bör ni prenumerera då det enbart är mina prenumeranter och jag som har tillgång till dessa tabeller.

Vad erbjuder jag?

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger), kommer alltså visa min portfölj imorgon.
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen.

17 reaktioner till “Backtesting på Sinch (Gratis-analys 2/2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: