Backtesting på Snap samt en bonus

Idag har jag gjort backtesting på Snap som igår gjorde en ny 200-dagars högsta. 200-dagars högsta är en signal som oftast brukar ha en edge (sannolikhet för uppgång minst 70 %) och anledningen till varför är att 200-dagars högsta är en signal som hittar aktier med bra momentum. Tänkte bjuda på en gratis-analys idag i form av Africa Energy men för att läsa Snap-analysen samt för att veta hur sannolikt det är att ett gap stängs så måste ni prenumerera. Glöm inte heller att prenumerera ifall ni vill lämna önskemål inför veckans önske-analyser.


Africa Energy är en aktie som ser ut som följande:

Vi kan se att aktien har varit nere och vänt vid MA200 samtidigt som vi har en stigande trendlinje. Är det en sak ni skall ha med er som jag brukar trycka på så är det att MA200 är en trendlinje som alla bör kolla på då aktier som handlas långt ovanför allt som oftast skall ned till just MA200 för att samla styrka igen. För att det skall ske så måste dock inte aktierna sjunka då kurserna kan närma sig MA200 genom att konsolidera under en längre tid. Överköpthet kan alltså elimineras genom att priset sjunker eller att priset konsoliderar inom en längre period. Africa Energy handlas i nuläget under MA20 men vi kan se vad som hänt historiskt då vi köpt aktien då priset stänger ovanför just MA20.

Vi kan se att vi inte har någon edge även ifall vi har minst 70 % vinstaffärer, anledningen till varför är att vi enbart har fyra samt två datapunkter (antal affärer) vilket gör att slumpen kan varit en avgörande faktor. Det som dock är intressant är att ifall nästa affär är positiv eller negativ spelar ingen roll, för vi kommer ha en edge i bägge fallen.

Vi kan kolla på raden ”6 Månader”, ifall nästa affär är negativ så har vi 5 i ”Antal affärer” samt 4 i ”Antal vinstaffärer” vilket ger oss en edge på 4/5 = 0,8 = 80 % men har vi istället en positiv affär så har vi 100 % edge vilket inte är fy skam. Dock viktigt att inte tämja på sina modeller (för då blandar vi in känslor, som tanken med modellen är att vi inte skall göra) så därför inväntar vi fem affärer innan vi kan säga att vi har en edge.

Prenumerera för att se analysen på Snap samt för att kunna lämna önskemål på aktier ni vill ha analyserade

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen.

Ifall ni är obekanta med vad jag erbjuder så har jag följande länkar som kan vara av intresse.

Backtesting på Norwegian (Gratis-analys 1/2)

Backtesting på Sinch (Gratis-analys 2/2)

Frågor jag fått om tjänsten samt backtesting på Tesla

Min portfölj (som ni kan se ifall ni prenumererar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: