Backtesting på Norwegian (Gratis-analys 1/2)

Ni som inte prenumererar på min tjänst kan fortfarande läsa två analyser gratis i månaden, men vill ni läsa övriga 26 analyser som enbart går ut till mina prenumeranter så måste ni prenumerera på tjänsten.

Prenumerera för att kunna skicka in önskemål på analyser inför imorgon

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen.


Det går inget vidare för Norwegian på börsen, men det förvånar väl knappast någon att flygbolagen inte går så bra på börsen? Har skrivit tidigare om SAS och kommit fram till att vi inte har någon edge, frågan är om detsamma gäller för Norwegian. Vi kan börja med att kolla på analysen med SAS. Jag skrev den 3:e november ”Är det dags för aktien att studsa upp nu?” och bifogade även grafen nedan.

Vad har hänt sedan dess?

Vi kan se att det blev en ganska klockren analys. I nuläget handlas aktien ovanför MA200 så kommer definitivt göra backtesting på det som ni prenumeranter kan läsa för att se ifall det enbart var en upprekyl eller ifall vi har en edge framöver.

Norwegian har gått sämre än SAS under året vilket vi kan se nedan.

Aktien befinner sig in en nedåtgående trendkanal som börjar vidga sig mer och mer, så frågan är ifall vi inte bottnat för att på så sätt röra oss uppåt i trendkanalen. Det är dock enbart gissningar och vi måste använda backtestingen för att se hur sannolikt det är.

MA20 handlas ganska nära MA50 vilket vi kan se ovan så därför kan vi göra en backtesting och se vad som hänt när vi köpt bolaget dagen efter MA20 korsat just MA50.

Vi kan se att vi inte har någon edge i Norwegian (alltså en andel vinstaffärer på minst 70 %). Med hjälp av att hela tiden kunna avgöra ifall man har en edge eller ej så går man inte in i bolag som statistiskt inte har en stor sannolikhet för uppgång. Det är just dessa tabeller som ni prenumeranter har mest nytta av för dels vet ni ifall en aktie är köpvärd (finns en edge – minst 70 % vinstaffärer historiskt) samt så vet ni EXAKT när ni skall sälja så ni slipper fundera på det, bara att sätta in datumet i en kalender som är exempelvis 21 handelsdagar bort och skriva (”Sälja bolag A”).

Stillfront var ett bolag som jag hittade med hjälp av backtesting (hade aldrig hört talas om bolaget tidigare). Ni kan se den affären nedan.

Här sålde jag inte i oktober bara för att aktien gick ned lite för det hade den ju gjort i början av september och juni för att sedan fortsätta upp, utan här sålde jag för att jag redan i april visste när jag skulle sälja i oktober (fick en avkastning på ca 95 %). Det är viktigt att i förväg veta EXAKT när man skall sälja (vilket man kan tyda från tabellerna som jag delar med mig av till mina prenumeranter) för annars kan man sälja bort sig i ett tidigare skede.

Sist men inte minst så måste jag upprepa varför det är så viktigt att vi har en andel vinstaffärer på minst 70 %. Kolla på exempelvis tabellen ovan. Här har vi en andel vinstaffärer på högst 53 % vilket säger att ifall vi köper bolag som inte har en högre edge än just det och gör 10 sådana affärer på raken så är sannolikheten för att alla dessa skall vara positiva 0,53^10 = 0,17 % men ifall vi istället alltid tar affärer med minst 70 % vinstaffärer (jag har i snitt ca 75 % edge) så blir följande tal istället 0,75^10 = 6 %. Det är en enorm skillnad på 0,17 % samt 6 % så därför är backtesting otroligt viktigt och det är just därför ni skall prenumerera på min tjänst för att få tillgång till dessa tabeller och analyser (använd lönen till något som kan generera pengar istället för att spendera pengar)!

20 reaktioner till “Backtesting på Norwegian (Gratis-analys 1/2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: