Bonusinlägg

Glöm inte bort att jag visar hela min portfölj i slutet av varje månad för mina prenumeranter (så på måndag nästa vecka) och i nuläget ser avkastningen ut som följande för mina bolag (avslöjar dock inte vilka bolag utan då måste ni prenumerera för att få se det nästa vecka):

Tänkte bjuda på en backtesting på Stillfront här nedan och gå igenom hur backtestingen gjorde så att jag hittade just Stillfront i våras.

Backtesting 1

I våras fick jag fram siffrorna ovan som kollade hur stor sannolikheten är för uppgång i Stillfront när MA20 korsar MA50. Siffrorna i tabellen säger följande:

Vi har haft 6 affärer varav 5 av dessa varit positiva, samt 83 % vinstaffärer och en snittavkastning på 37 %. Det gjorde att jag gick in i Stillfront i våras, hade aldrig hört talas om Stillfront innan så det var tack vare min backtesting.

Så här såg min resa ut i Stillfront och ni undrar säkert hur jag visste när jag skulle sälja? Anledningen till varför var att siffrorna i tabellen ovan grundades på att jag behöll aktien i 126 handelsdagar. Så visste redan i april att jag skulle sälja i oktober.

Gör vi en ny backtesting på Stillfront så visas min avkastning i siffrorna (som ger oss en ännu bättre edge) vilket vi kan se nedan.

Här ovan kan vi se avkastningen på cirka 92 % för den som köpte bolaget den 17/4 samt som sålde efter 126 handelsdagar.

Här ser vi att jag köpte Stillfront på kursen 546 kr och sålde på 1058 kr, alltså en avkastning på cirka 94 %. Anledningen till varför det diffar lite mellan 92 % (i tabellen ovan) samt min avkastning är för att jag inte sålde på exakt samma stängningspris som backtestingen baseras på.

Men nu till det roliga. Nu kan ju min senaste affärer räknas med i backtestingen och då borde vi få ännu bättre siffror då min affär var positiv.

Backtesting 2

Nu kan vi se att vi har 7 affärer istället för 6 som vi hade i bilden ovan (Backtesting 1), samt 6 positiva gentemot 5 positiva. Det mest intressanta är att edgen har ökat ännu mer från 83 % till 86 % vilket säger följande:

Ifall jag köper Stillfront 10:e gånger på raken när MA20 korsar MA50 så har jag cirka 22 % (0,86^10 = 22 %) sannolikhet för att alla dessa affärer är positiva. Hade jag istället köpt ett bolag som enbart har 50 % sannolikhet för uppgång så hade sannolikheten för 10:e raka vinstaffärer enbart varit 0,10 % (0,50^10 = 0,10 %). Det är alltså knappt 1 % gentemot 22 %.


Anledningen till varför jag skriver om just Stillfront är för att MA20 handlas just nu under MA50 så signalen med hög edge kan snart visa sig.

Det är just dessa tabeller som är A och O när jag snackar om en edge. En edge betyder helt enkelt att vi har en andel vinstaffärer på minst 70 %. Dessa tabeller är det viktigaste vid beslut på marknaden och mina prenumeranter får se 28:a sådana gentemot 2 för er som inte prenumererar (så ni kan gå miste om 26 potentiella höga edgar). Så mitt slutord är att ni bör lägga lönen på något som kan generera pengar istället för på saker som slukar pengar.


De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen.

En tanke på “Bonusinlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: