Frågor jag fått om tjänsten samt backtesting på Tesla

Säkert att genomföra betalningar på sidan?

Ni är flera som påpekat att det känns osäkert att betala genom WordPress, då kan jag avslöja att alla betalningar görs via Stripe.

Källa

Som ni kan se ovan så används just Stripe, Stripe krypterar även all data gällande kreditkorten så är väldigt säkert. Jag påstår att Stripe är säkert men hur säkert undrar säkert ni? Här har ni ett utdrag från Stripes egna hemsida.

källa

Som vi kan se ovan så är Stripe PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen, så hoppas ni känner er mer bekväma i att genomföra betalningen när ni skall prenumerera.


Kan jag säga upp prenumerationen när jag så önskar?

Självklart kan ni säga upp prenumerationen direkt om ni så önskar då det inte finns någon uppsägningstid.


Vad skiljer dig gentemot redan etablerade aktörer som exempelvis Redeye?

Det som skiljer mig åt övriga aktörer är att jag gör statistiska uträkningar för att sedan helt låta data bestämma om en aktie är köpvärd eller ej. Vad jag vet så är det ingen annan aktör som enbart baserar köpbeslut på sådana parametrar. Fördelen med att göra som jag är att vi helt tar bort känslorna vid beslut och vet redan i förväg när vi skall sälja en aktie, vilket gör att ett stort stressmoment försvinner. Vi kan ta ett exempel nedan som visar backtesting i sitt esse.

En av de bästa investeringsböckerna jag läst är Investeraren av Jonas Bernhardsson men den boken har likt många andra ett gemensamt fel och det är följande som det bland annat står i boken.

”En kortare MA-kurva som skär en längre MA-kurva underifrån är en KÖP-signal”. Dock är det inte så simpelt att man kan säga att bara för att en kort MA-kurva korsar en längre så är det köp som gäller, exempelvis när MA50 korsar MA200 som många påstår. Vilket vi kan se nedan.

Här ovan har vi exakt samma signal MA50 korsar MA200 nedanifrån (Gyllene kors) dock så är det bara i en av dessa aktier vi har en edge. Hur påverkar då edgen vår sannolikhet till en positiv affär? Vi kan göra ett räkneexempel.

Fem affärer i Ericsson när MA50 korsar MA200 (behåller aktien i ett år)

Vi har cirka 44 % andelar vinstaffärer vilket betyder att ifall vi tar fem affärer så är sannolikheten för att alla fem är positiva följande: 0,44^5 = 1,6 %

Fem affärer i Disney när MA50 korsar MA200 (behåller aktien i ett år)

Vi har cirka 78 % vinstaffärer så i det här fallet är sannolikheten för att vi får fem positiva affärer på raken följande: 0,78^5 = 29 %

Här ser vi direkt vilken ofantlig skillnad det är mellan sannolikheten för att vi får fem positiva affärer på raken, 1,6 % mot 29 %. Alltså kan vi ALDRIG säga att bara för en signal visar sig så är det positivt utan vi måste även göra uträkningar. Diverse nyhetssidor (tänk Redeye, Aktiespararna, Affärsvärlden eller DI) är bra för inspiration när man befinner sig i början av sin investeringsresa (läste själv DI under cirka 4:a år) men sen måste man ta nästa steg och börja handla rent kvantitativt. Något som jag alltid hade problem med när jag läste diverse aktietidningar var att man alltid själv var tvungen att bestämma när man skulle sälja aktierna vilket gjorde att man sålde direkt ifall något gick ned för att man tvivlade på att man gjort rätt, tack vare backtestingen vet jag i förväg exakt när jag skall sälja (som ovan i exemplet efter ett år). Sist men inte minst tänkte jag bjuda på en ytterligare en uträkning. Jag har stängt 10:e affärer det här året och ifall jag har en edge på säg i snitt 75 % (minst 70 %) så är sannolikheten för två vinstaffärer på raken cirka 56 %. Hur väl stämmer det?

Här kan vi se att jag har fem stycken par och andelen par som är positiva skall vara runt 56 % alltså. Vi har 3/5 = 60 % så det stämmer väl med teorin ovan.

Hoppas ni förstår lite mer vad det är jag sysslar med samt blir intresserade av att testa på tjänsten!

Ni som prenumererar har tillgång till dagens analys som är på Tesla.


De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen.

Känner ni er fortfarande osäkra på vad backtesting är så kan ni även läsa det här inlägget.

16 reaktioner till “Frågor jag fått om tjänsten samt backtesting på Tesla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: