Skall Evolution Gaming fortsätta att leverera? (Gratis-analys 2/2)

Varje vecka så gör jag backtesting på tre aktier som mina prenumeranter får bestämma och vecka 49 så föll valet på Evolution Gaming. Det mina prenumeranter kunde läsa då var att vi hade en edge i aktien (sannolikheten stor för uppgång). Aktien såg ut som nedan:

För att i dagsläget se ut som nedan:

Det jag kollade på var hur stor andelen vinster varit vid olika tidsperioder när MA20 korsar MA50. Analysen gjordes vid den blå pilen då MA20 handlades under MA50 men tabellen (som jag alltid bifogar i analyserna) gjorde mina prenumeranter redo för när signalen uppvisade sig (MA20 korsar MA50), vilket den gjorde vid den röda pilen. MA20 korsade MA50 den 9:e december och all beräkning görs på att man köper aktien nästkommande handelsdag och då öppnade kursen på 770 kr. Vilket ger en avkastning på cirka 8 % [(834,8-770)/770] i dagsläget (en årsavkastning på mindre än en månad). Nu kanske ni tänker att man kan gå in i aktien i efterhand på den här signalen baserat på backtestingen som jag gjorde den 3:e december? Då är mitt svar att så kan man absolut inte göra utan har man missat signalen samt att ta position nästkommande handelsdag så har man missat en affär då all beräkning görs på att man just köper aktierna dagen efter en signal uppvisat sig som har en edge (andelen vinstaffärer minst 70 %). Det är enbart under veckans önske-analyser som jag skriver om signaler som inte skett ännu, då jag övriga dagar skriver om signaler som precis skett vilket leder till att position kan tas nästkommande handelsdag ifall det finns en edge.

Det bästa med att använda sig av en statistisk modell är att man vågar gå in i bolag som ser överköpta ut, vi kan exempelvis kolla på grafen ovan och fråga oss själva om vi hade vågat köpa vid den röda cirkeln (som befinner sig i toppen av triangelformationen) om vi inte har gjort uträkningar som visar klart och tydligt att sannolikheten är stor för fortsatt uppgång. Mitt egna svar är nej då jag tidigare hade handlat på känslor och tänkt att aktien borde gå ned då vi befinner oss i toppen av en triangel men nu handlar jag inte med känslor längre utan vågar gå in i aktier som ser överköpta ut ifall jag har siffror på att sannolikheten är stor för uppgång.

Jag skulle ALDRIG ta en position utan mina tabeller då det är som att slumpmässigt bara köpa en aktie vilket känns väldigt riskabelt. Sist men inte minst så lyssnade jag på en podd igår med en känd person från finansvärlden som gillar att rabbla upp massa bolag samt hur mycket dessa har gått upp (vilket jag antar får många att tänka ”oj dessa borde man köpa”).. Det är helt irrelevant för min del då det enda jag bryr mig om är huruvida vi har en edge eller ej och om vi har en edge i ett bolag som redan gått upp 200 % eller i ett bolag som gått ned säg 70 % spelar ingen roll. Det kan vara kul att höra hur många procent vissa bolag gått upp (även om jag själv tycker det är ganska bortkastad tid) men att ta köpbeslut på sådant är ingen bra idé, utan vi måste alltid göra beräkningar innan.


Idag tänkte jag bjuda på en analys och se ifall vi har en edge när Evolution Gaming gör en ny 200-dagars högsta (vilket skedde i onsdags).

Vi kan se att vi har en edge på ”2 Månader” då andelen vinstaffärer är långt över mitt minimum på 70 %. Tabellen skall tolkas på följande sätt:

Att ifall vi köper Evolution Gaming nästkommande handelsdag efter den gjort en ny 200-dagars högsta samt behåller aktien i 42 handelsdagar så har vi cirka 85 % vinstaffärer samt en medelavkastning på 11 %.

Anledningen till varför inte ”1 år” väljs som har hela 100 % i edge är att vi enbart kan basera det på tre affärer och då kan slumpen varit en avgörande faktor till att vi haft tre vinstaffärer av totalt tre affärer. Det är exempelvis inte rimligt att vi alltid kommer ha 100 % andel vinstaffärer när det kommer till ”1 år”. Vi kan göra ett räkneexempel för att se hur edgen (andel vinstaffärer) påverkar sannolikheten för att även nästa affär på 1 års sikt kommer vara positiv (alltså 4 av 4 affärer positiva).

Ifall vi analyserar grafen ovan (exponentiellt avtagande sannolikhet) så kan vi tänka oss att 80/70 är en rimlig edge vilket med andra ord säger att sannolikheten är mindre än 50 % för att även nästa affär skall vara positiv på ett års sikt. Vilket inte är så konstigt för vi kan inte alltid förvänta oss positiva affärer.

Vi kan jämföra den nya backtestingen med den jag fick fram den 25:e juni då jag kollade för första gången på just 200-dagars högsta i aktien.

Vi kan se att sannolikheterna för uppgång har ökat på längre sikt samtidigt som de sjunkit på kortare sikt.

Prenumerera för att ge önskemål på aktier inför nästa vecka (kanske hittar en ny EVO?) samt för att se min portfölj som jag delade i torsdags.

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Köpa aktie (Gratis-analys 1/2).

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg).

Min portfölj så att ni ser att jag lever som jag lär!

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

15 reaktioner till “Skall Evolution Gaming fortsätta att leverera? (Gratis-analys 2/2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: