Premiär för en ny backtesting-strategi

Jag har jobbat på en ny backtesting-strategi i Excel där jag använder mig av RSI samt MA200 för att hitta aktier som är översålda men som befinner sig en positiv grundtrend.

Kan ge en liten kort beskrivning till varför jag använder just RSI samt MA200.

RSI är en förkortning av Relative strength index och den använder jag för att se ifall en aktie är översåld och sedan använder jag värdet på RSI tillsammans med MA200 (som är medelvärdet för de senaste 200:a dagarna på en aktie) för att jag vill hitta aktier som gått ned mycket inom en kortare period men som ändå befinner sig i en positiv grundtrend.

Jag använde själv RSI mycket för några år sedan då man trodde att man kunde bottenfiska (vilket jag tror tyvärr många gör än idag) men det är inte smart att köpa en aktie för att den har lågt RSI för att man vill bottenfiska. Då inget säger att inte aktien kan sjunka ännu mer. Då är det bättre att använda RSI tillsammans med ett trendföljande filter (MA200) och sedan göra backtesting, för att få faktisk data på att man har en stor sannolikhet för uppgång i stället för att bottenfiska på chans (vilket allt som oftast är en dum strategi) samt för att veta hur länge positionen skall hållas.

Förklarar mer ingående vad exakt RSI mäter i dagens inlägg.

Idag kommer första backtestingen som baseras på dessa signaler. Så in och prenumerera ifall ni inte redan gör det, för dagens inlägg är inte något ni vill missa då det är ett matnyttigt inlägg!

Vad erbjuder jag?

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Köpa aktie (Gratis-analys 1/2).

Skall Evolution Gaming fortsätta att leverera? (Gratis-analys 2/2)

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg).

Min portfölj så att ni ser att jag lever som jag lär!

En tanke på “Premiär för en ny backtesting-strategi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: