Skall börsen ned?

Idag har jag gjort backtesting på Chevron Corporation som är ett av världens största energibolag.

Till att börja med tänkte jag dock grotta ned mig i OMX och diskutera lite intressanta saker.

Februari 2015
Februari 2020
Januari 2021

Här ovan har jag riktat pilen mot en candlestick som kallas för bearish spinning top.

Källa

Hur skall man tolka en bearish spinning top? Man brukar säga att det kan vara ett första tecken på att trenden börjar avta (den uppåtgående trenden i det här fallet) då köpare som rider på den uppåtgående trenden börjar förlora sin kontroll/övertygelse och inte kan handla upp aktien/indexet högre. Dock är det här en candlestick som behöver bekräftelse och för att vår bearish spinning top som skapades i fredags skall bekräfta att sannolikheten är stor för en stundande nedgång så måste börsen idag stänga nedanför fredagens stängningskurs. Är lite intressant att det här mönstret visade sig både 2015 samt 2020 som vi kan se ovan och båda gångerna så handlades OMX långt ifrån MA200 som den gör även i dagsläget, samt så bekräftades vår bearish spinning top nästkommande handelsdag då kursen nästkommande handelsdag stängde på en lägre nivå. Dock måste inte enskilda aktier gå ned bara för att börsen gör det så därför är det A och O att ändå försöka hitta aktierna med en edge.

Prenumerera för att läsa dagens analys

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Köpa aktie (Gratis-analys 1/2).

Skall Evolution Gaming fortsätta att leverera? (Gratis-analys 2/2)

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg).

Min portfölj så att ni ser att jag lever som jag lär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: