Dags att återigen analysera Kancera (Gratis-analys 1/2)

Gjorde flera backtestingar på Kancera under sommaren/hösten förra året vilket alla visade att det inte fanns någon edge i aktien. Senast jag gjorde backtesting på aktien var den 27:e oktober förra året. Då skrev jag bland annat följande:

”… antingen är det en korrektion innan vi får en större rörelse på uppsidan eller så skall vi ned mot MA200. Vi kan använda statistiken för att se vilket av dessa scenario som är mest troliga. Anledningen till varför jag valt just MA5 och MA10 är för att dessa medelvärden ligger nära varandra i aktien.” samt (efter att studerat tabellen nedan)

”Vi kan se att vi inte har någon edge i aktien så enligt mig är det troligare att vi skall ned mot MA200 än att vi befinner oss i en korrektion i den uppåtgående trenden.”.

Då såg aktien ut som nedan:

Så såg aktien ut vid förra analysen som visade att vi inte hade någon edge

För att i dagsläget se ut som nedan:

Aktien i dagsläget

Vi kan se att statistiken hade ”rätt” då vi tog fart ned mot MA200 (handlas även under MA200 i dagsläget) och avkastningen har varit cirka – 34 %. För er som undrar hur 18,26 kr kan vara lägre än 2,780 kr som aktien stod i då så är det för att bolaget har gjort en omvänd split (1:10) så 2,780 kr i oktober är samma sak som 27,80 kr idag (hoppas jag inte krånglar till det utan att ni förstår).


Idag har jag gjort en ny backtesting på bolaget för att se ifall vi har en edge eller ej (alltså stor sannolikhet för uppgång).

Ifall vi återigen kollar på bilden ovan så ser vi att Kancera handlas i en tight konsolidering och vi kan förvänta oss en större rörelse ur sådana. Något jag gillar med utseendet på aktien är att vi handlas under MA200 och inte är överköpta (som många andra aktier är i dagsläget) samtidigt som MA20 korsade MA50 idag. Dock räcker det inte att en aktie ”ser” bra ut då det är en ganska så subjektiv åsikt utan aktien måste även leverera när det kommer till statistiken för att vi skall kunna säga att den har en edge.

Vi kan se att det inte finns någon edge i aktien när vi tar position nästkommande handelsdag efter att MA20 korsat MA50 föregående dag och behåller aktien olika tidsperioder. Det kan vara lockande att kolla på att medelavkastningen är hög för ett år dock så är sannolikheten för en vinstaffär enbart cirka 38 % och vi vill alltid ha minst 70 % för att säga att vi har en edge.

Ifall fem affärer hade tagits på raken i Kancera och behållits i ett år så hade sannolikheten för att alla dessa varit positiva blivit 0,8 % [(0,38^5)*100], men ifall en position hade tagits i ett bolag som har en edge (alltså minst 70 % vinstaffärer historiskt) så hade samma sannolikhet för fem vinstaffärer på raken blivit 17 % [(0,70^5)*100]. Ganska stor skillnad på 0,8 % i sannolikheten för fem raka vinstaffärer (i en aktie utan edge) kontra 17 % (i en aktie med en edge). Det bevisar varför det är A och O att alltid handla utefter backtesting samt statistik för vem vill investera utan att veta om dessa sannolikheter?

Logga in för att lämna önskemål inför veckans önske-analyser

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg).

Vad är en edge? (Gratis-analys 1/2)

Varför använda backtesting? (Gratis-analys 2/2)

Min portfölj

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

14 reaktioner till “Dags att återigen analysera Kancera (Gratis-analys 1/2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: