Den nya strategin levererade

I slutet av januari så skapade jag en ny backtesting-strategi som baserades på MA200 samt RSI, då det är en strategi som med fördel kan användas vid bottenfiske och då inte bottenfiske på enbart gissningar utan faktisk data. Minns själv när man började investera att det var lätt att köpa aktier i ett bolag bara för att kursen gått ned mycket och man tänkte att nu måste den väl stiga, men så simpelt är det inte då något som ser billigt ut fortfarande rent fundamentalt kan vara dyrt (ifall exempelvis bolaget befinner sig i dekadens).

Den första aktien som jag använde den strategin på var HEBA och vid den tidpunkten såg aktien ut som nedan:

Jag skrev bland annat följande då ”Här kan vi se att tidigare när RSI-14 handlas på nivåer omkring 30 så har aktien varit översåld och sedan påbörjat en kraftigare uppgång”. Min gissning var alltså att vi skulle ta fart uppåt men vi kan aldrig ta beslut på enbart gissningar utan därför använde jag även den nyskapade strategin vilket gav mig följande tabell efter jag gjort en backtesting.

Här kunde vi se att vi hade en edge vilket med andra ord bekräftade min syn på att vi med stor sannolikhet skulle ta fart uppåt. Hur har då den analysen utvecklats?

Vi kan se att vi fick den uppgången som jag gissade på samt som backtestingen bekräftade att vi med stor sannolikhet skulle få. Som jag alltid skriver så är dessa tabeller som jag delar med mig av till mina prenumeranter a och o för vi vill ju veta ifall vi har sannolikheten på vår sida för att komma ut i en vinstaffär, och ingen aktie är någon annan lik då det finns aktier som uppvisat exakt samma signal men inte haft stor sannolikhet för uppgång (ingen edge) och slutat i nedgång i stället så man kan inte slänga sig in i aktier som uppvisar en viss signal innan man gjort backtesting.

Dags att börja prenumerera ifall ni vill ha tillgång till dessa tabeller!

Idag fick vi se att MA5 korsade MA10 så har återigen gjort backtesting på HEBA (dock på en ny signal) för att studera ifall vi har en edge eller ej.

Logga in för att ta reda på om det finns en edge i bolaget

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg)

Triangelformation i fastighetsbolaget (Gratis-analys 1/2)

Lika viktigt att veta sannolikheten för nedgång som för uppgång (Gratis-analys 2/2)

Min portfölj

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: