Märkligaste artikeln jag läst på länge

Jag kom över en artikel igår som jag tycker är riktigt märklig. Ni kan se den här nedan så kanske även ni förstår vad jag reagerar på.

Finns så många saker man vill kommentera i den här artikeln men vi kan ju börja med överskriften ”GURU: Säkra kort när börsfrossan slår till”, till att börja med så är jag lite allergisk mot ordet GURU, vad skall man uppnå för att klassificeras som en guru och vill man vara en guru? Jag hade själv inte velat bli kallad för en Guru.

Angående ”säkra kort” så finns det inga säkra kort på börsen då vi har med osäkerhet att göra, vi kan enbart räkna på sannolikheter men för att något skall vara säkert måste vi veta utfallet med 100 % och i och med att vi har med framtiden att göra så är det omöjligt. Det kan mycket väl bli en nedgång men ingen kan vara säker på en sådan sak, man kan enbart gissa.

Men nu till det som är dummast i hela artikeln och det är följande ”Det finns ingen anledning att öka risken i portföljen i det här läget” och sedan avråder sparekonomen oss från att tanka defensiva aktier som Ica samt Axfood. Jag hade köpt det argumentet om det enbart hade varit för att inte vara exponerad mot aktiemarknaden men längre ned i artikeln ges det tips om att köpa H&M, SCA samt Telia för att sänka risken. Sänka risken..? Hur kan man sänka risken genom att inte köpa defensiva aktier och istället gå in i mer riskfyllda? Räcker med att vi kollar på graferna vad som hände under Corona i dessa bolag för att se hur sned tanken är.

Vi kan se ovan att ICA, Axfood samt SCA klarade av Corona bra (handlas på nivåer pre-Corona), samtidigt som HM och Telia handlas långt ifrån kurser som gällde pre-Corona.

Slutsatsen är ifall man skall skydda sin portfölj mot nedgång så är det inte ICA samt Axfood som man i första hand skall undvika, kan förstå att Telia samt HM ser lockande ut men vad säger att de skall fortsätta upp vid en eventuell börsnedgång?

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: