Märkligaste artikeln jag läst på länge

Jag kom över en artikel igår som jag tycker är riktigt märklig. Ni kan se den här nedan så kanske även ni förstår vad jag reagerar på.

Finns så många saker man vill kommentera i den här artikeln men vi kan ju börja med överskriften ”GURU: Säkra kort när börsfrossan slår till”, till att börja med så är jag lite allergisk mot ordet GURU, vad skall man uppnå för att klassificeras som en guru och vill man vara en guru? Jag hade själv inte velat bli kallad för en Guru.

Angående ”säkra kort” så finns det inga säkra kort på börsen då vi har med osäkerhet att göra, vi kan enbart räkna på sannolikheter men för att något skall vara säkert måste vi veta utfallet med 100 % och i och med att vi har med framtiden att göra så är det omöjligt. Det kan mycket väl bli en nedgång men ingen kan vara säker på en sådan sak, man kan enbart gissa.

Men nu till det som är dummast i hela artikeln och det är följande ”Det finns ingen anledning att öka risken i portföljen i det här läget” och sedan avråder sparekonomen oss från att tanka defensiva aktier som Ica samt Axfood. Jag hade köpt det argumentet om det enbart hade varit för att inte vara exponerad mot aktiemarknaden men längre ned i artikeln ges det tips om att köpa H&M, SCA samt Telia för att sänka risken. Sänka risken..? Hur kan man sänka risken genom att inte köpa defensiva aktier och istället gå in i mer riskfyllda? Räcker med att vi kollar på graferna vad som hände under Corona i dessa bolag för att se hur sned tanken är.

Vi kan se ovan att ICA, Axfood samt SCA klarade av Corona bra (handlas på nivåer pre-Corona), samtidigt som HM och Telia handlas långt ifrån kurser som gällde pre-Corona.

Slutsatsen är ifall man skall skydda sin portfölj mot nedgång så är det inte ICA samt Axfood som man i första hand skall undvika, kan förstå att Telia samt HM ser lockande ut men vad säger att de skall fortsätta upp vid en eventuell börsnedgång?

Logga in för att lämna önskemål

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 statistiska analyser per månad (kommer alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Övrig information:

Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Ifall ni säger upp prenumerationen så förlorar ni tillgång till allt innehåll, så säg upp prenumerationen nära inpå nästa betalningsdag för att inte förlora tillgång till innehållet långt innan.

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg)

Vad är en edge?

Lika viktigt att veta sannolikheten för nedgång som för uppgång (Gratis-analys 2/2)

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut (max två analyser per månad).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: