Lika viktigt att veta sannolikheten för nedgång som för uppgång (Gratis-analys 2/2)

Det är lika viktigt att veta ifall sannolikheten är stor för nedgång som det är att veta ifall sannolikheten är stor för uppgång. Ifall man inte vet om att sannolikheten är stor för nedgång så finns det en risk för att man kopplar in känslorna och bottenfiskar i aktier som inte har en stor sannolikhet för uppgång utan tvärtom har en stor sannolikhet för nedgång. Ett bra exempel på en sådan aktie är Kancera som jag gjorde backtesting på den 1 april efter önskemål från mina prenumeranter. Det jag kollade på vid den analysen var huruvida vi hade en edge (stor sannolikhet för uppgång) när aktien stängde ovanför MA20. Vid veckans önskemål gör jag analyser på signaler som inte måste skett ännu vilket jag aldrig gör annars då jag alltid serverar mina prenumeranter med backtesting på signaler som precis uppvisat sig för att man skall kunna agera nästkommande handelsdag om man så vill. Dock så såg aktien ut som nedan vid den analysen:

Vi kan se att aktien handlades nära MA20 så vi kunde förvänta oss att signalen skulle uppvisa sig vilken sekund som helst och så blev även fallet vilket ni kan se nedan:

Aktien stängde ovanför MA20 den 6:e april vilket betyder ifall man hade tagit en position nästkommande handelsdag (den 7:e april) som mina backtestingar baseras på så hade avkastningen blivit cirka -30% på ungefär en månad vilket inte är någon höjdare! Den negativa avkastningen kunde mina prenumeranter undvika då jag vid den analysen kollade vad som just brukar ske när aktien stänger ovanför MA20 och det jag kom fram till efter lite uträkningar var följande:

Vi kan se ovan att det aldrig fanns någon edge i bolaget när priset stängde ovanför MA20 så den negativa affären är inte förvånande och var alltså något vi kunde räkna på med stor sannolikhet skulle ske. Så in och prenumerera ifall även ni vill kunna se dessa tabeller, undvika stora nedgångar i bolag som med stor sannolikhet just kommer gå ned eller hitta bolag som i stället med stor sannolikhet kommer gå upp efter en viss signal visat sig.

Idag har jag återigen gjort en backtesting på Kancera dock på en ny signal och i det här fallet MA5 korsar MA10 (då vi fick se att det var en signal som uppvisade sig idag). Vi kan börja med att analysera hur aktien ser ut rent grafiskt nedan.

Vi kan se att aktien befinner sig i en negativ trendkanal och har gjort så sedan augusti förra året. I nuläget så handlas vi i mitten av trendkanalen så är ett ganska svåranalyserat läge då sannolikheten för uppgång till toppen av kanalen bör vara lika stor som sannolikheten för nedgång till botten av kanalen. Det enda som jag tycker ser positivt ut i aktien är att vi handlas långt under MA200 och jag är rent grafiskt mer positiv till aktier som handlas långt under MA200 än vad jag är mot aktier som handlas långt ovanför MA200, då de sistnämnda oftast är överköpta vilket bör leda till en ganska rejäl nedgång.

Som alltid skall vi inte koppla in känslorna utan låta faktisk data tala, så vad säger backtestingen ifall vi tar en position nästkommande handelsdag när MA5 korsat MA10 (vilket skedde idag).

Vi kan se att det inte finns någon edge i Kancera då inga tidsperioder har minst 70% vinstaffärer. Vill även tillägga att jag aldrig kopplar in känslor utan ifall det hade funnits en edge i Kancera så hade det funnits just en sådan och då hade jag inte dragit mig för att skriva det. Finns många bolag jag själv gillar som inte har någon edge vilket leder till att jag kopplar bort mina egna åsikter om bolagen och håller mig borta. Vet tyvärr med mig att det var många som gjorde tvärtom i Kancera då det var ett bolag som det hypades mycket om på sociala medier under förra sommaren. Finns säkert några av er som läser det här som köpte aktier i det här bolaget bara för att någon annan hypade upp det utan underliggande data, vilket lett till att ni fått se en negativ avkastning på nästan -70%, om ni köpte aktien när den var som mest hypad (omkring augusti/september förra året). Den skrala sanningen är dock att man får skylla sig själv då det enbart är ni själva som agerar på dessa inlägg i stället för att göra någon riktig analys i hopp om snabba pengar (vilket ni aldrig kan förvänta er på börsen). Mina prenumeranter råkar inte ut för den här fällan då jag ALLTID levererar faktisk data och inte förhoppningsanalyser på antaganden. Finns självfallet antaganden samt åsikter även i mina analyser när jag kommenterar grafer dock så baseras alltid det avgörande beslutet på backtestingen som baseras på faktisk data.


Logga in för att lämna önskemål inför ”Veckans önskemål”

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 statistiska analyser per månad (kommer alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg)

Triangelformation i fastighetsbolaget (Gratis-analys 1/2)

Lika viktigt att veta sannolikheten för nedgång som för uppgång (Gratis-analys 2/2)

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut (max två analyser per månad).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

304 reaktioner till “Lika viktigt att veta sannolikheten för nedgång som för uppgång (Gratis-analys 2/2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: