Tesla är bilvärldens motsvarighet till Apple

Igår på kvällen svensk tid så hade Tesla sitt efterlängtade evenemang Battery Day där några intressanta saker visades. Aktien har handlats upp rejält inför evenemanget då förväntningarna var höga, så höga att Musk tidigare i veckan gick ut på Twitter för att skriva lite angående evenemanget vilket inte kan ses som något annat än att försöka få ned förväntningarna. Aktien gick ner 12 % i efterhandeln vilket vi kan se nedan.

Det som presenterades på eventet var bland annat att Tesla skall starta tillverkningen av sin nya battericell 4680 och på så sätt få ned kostnaden med upp till 57 %. Allt kan sammanfattas enligt bilden nedan.

Genom att utveckla designen på battericellerna, tillverkningen, integreringen i bilen samt material i katod och anod så har man lyckats halvera kostnaden. Tesla vill även frångå det omstridda grundämnet kobolt. Allt det här leder till att räckvidden ökar med 54 %, kostnaden $/kWh minskar med 56 % och investeringen per GWh minskar med 69 %.

Allt ovan är positivt för Tesla så en nedgång på 12 % visar att förväntningarna var skyhöga. Kan även länka en intressant video med Marques Brownlee som jämför Tesla med Porsche Taycan Turbo. Slutsatsen från videon är att Porschen är skönare att köra samt har en mycket högre kvalité på sin interiör dock så är Tesla bättre när det kommer till laddningsmöjligheter samt så har Tesla mycket data att göra analyser på vilket leder till att Tesla är mer effektiv (gör av med mindre energi per mil). Min slutsats är att Tesla är ett intressant bolag som har gjort så att fler bolag har börjat satsa på elbilar dock så börja konkurrensen bli hård vilket leder till att Tesla måste fortsätta med sin innovation vilket vi fick smaka på igår.

Nog med tankar och låt oss dyka ned i backtestingen och se vad som händer när aktien stänger ovanför MA50 (aktien handlas fortfarande ovanför MA50 men min teori är att vi skall under den då vi har inlett en nedåtgående trend).

Vi kan se ovan att vi har en bra edge i Tesla när aktien stänger ovan MA50 från att handlats under MA50 tidigare. Ingen kan veta vad framtiden bär med sig men historiskt har liknande tillfällen inneburit en edge sett på sex månaders sikt för Tesla. Vi får se hur det utspelar sig den här gången.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Glömt inte heller att ni kan prenumerera på bloggen genom att ange er e-post nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: