Tesla är bilvärldens motsvarighet till Apple

Igår på kvällen svensk tid så hade Tesla sitt efterlängtade evenemang Battery Day där några intressanta saker visades. Aktien har handlats upp rejält inför evenemanget då förväntningarna var höga, så höga att Musk tidigare i veckan gick ut på Twitter för att skriva lite angående evenemanget vilket inte kan ses som något annat än att försöka få ned förväntningarna. Aktien gick ner 12 % i efterhandeln vilket vi kan se nedan.

Det som presenterades på eventet var bland annat att Tesla skall starta tillverkningen av sin nya battericell 4680 och på så sätt få ned kostnaden med upp till 57 %. Allt kan sammanfattas enligt bilden nedan.

Genom att utveckla designen på battericellerna, tillverkningen, integreringen i bilen samt material i katod och anod så har man lyckats halvera kostnaden. Tesla vill även frångå det omstridda grundämnet kobolt. Allt det här leder till att räckvidden ökar med 54 %, kostnaden $/kWh minskar med 56 % och investeringen per GWh minskar med 69 %.

Allt ovan är positivt för Tesla så en nedgång på 12 % visar att förväntningarna var skyhöga. Kan även länka en intressant video med Marques Brownlee som jämför Tesla med Porsche Taycan Turbo. Slutsatsen från videon är att Porschen är skönare att köra samt har en mycket högre kvalité på sin interiör dock så är Tesla bättre när det kommer till laddningsmöjligheter samt så har Tesla mycket data att göra analyser på vilket leder till att Tesla är mer effektiv (gör av med mindre energi per mil). Min slutsats är att Tesla är ett intressant bolag som har gjort så att fler bolag har börjat satsa på elbilar dock så börja konkurrensen bli hård vilket leder till att Tesla måste fortsätta med sin innovation vilket vi fick smaka på igår.

Nog med tankar och låt oss dyka ned i backtestingen och se vad som händer när aktien stänger ovanför MA50 (aktien handlas fortfarande ovanför MA50 men min teori är att vi skall under den då vi har inlett en nedåtgående trend).

Vi kan se ovan att vi har en bra edge i Tesla när aktien stänger ovan MA50 från att handlats under MA50 tidigare. Ingen kan veta vad framtiden bär med sig men historiskt har liknande tillfällen inneburit en edge sett på sex månaders sikt för Tesla. Vi får se hur det utspelar sig den här gången.

Logga in för att lämna önskemål inför veckans önske-analyser

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 statistiska analyser per månad (kommer alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg)

Triangelformation i fastighetsbolaget (Gratis-analys 1/2)

Lika viktigt att veta sannolikheten för nedgång som för uppgång (Gratis-analys 2/2)

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut (max två analyser per månad).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: