Edge i Storytel efter att aktien börjat visa svaghet?

Ett av mina innehav är Storytel, aktien har varit en klar vinnare under ”Corona-krisen” dock så har aktien börjat visa svaghet senaste månaderna och frågan är om vi har en edge nu när MA5 korsat MA10. Innan vi kommer till backtestingen så tänkte jag dela med mig av några tankar angående aktier som gynnats under ”Corona-krisen” och att många av dessa har stagnerat senaste tiden. Jag äger tre bolag som gynnats av ”Corona-krisen” vilka är Storytel, MIPS samt Stillfront och alla dessa har en gemensam nämnare senaste tiden och det är att deras kurser har stagnerat (även om Stillfront återigen har vaknat till liv senaste veckan). Det är inte konstigt då kurserna har gått upp mycket utan det är välbehövligt precis som för många tech-bolag. För att börsen skall fortsätta upp måste även sektorer som inte gått lika bra under Corona som de ovan nämnda börja visa styrka, för dessa aktier kan inte ensamma försöka få börsen att gå upp utan vi måste få en sektorrotation. En tanke till varför många bolag som gynnats av Corona har börjat stagnera är kanske för att folk har sålt av dessa för att köpa aktier som inte gått lika bra under Corona, för att på så sätt göra en sektorrotation från tillväxtaktier till värdeaktier? Men men nog om dessa funderingar och vidare till statistiken!

Vi kan se ovan att Storytel har skapat en nedåtgående triangelformation vilket brukar vara en formation som leder till fortsatt nedgång. Skulle inte förvåna mig om vårt mål är att ta oss ned till MA200.

Vi har en edge på vår sida även om aktien ser svag ut, så min teori är att vi skall ned till omkring MA200 för att sedan fortsätta upp igen.

Sist men inte minst vill jag ge lite synpunkter på gårdagens nedgång i OMX. Jag gjorde ett inlägg för ungefär en vecka sedan där jag skrev följande ”Vi har konsoliderat i snart två månader så det är dags för en större rörelse på uppsidan eller nedsidan vilken sekund som helst, skulle inte förvåna mig om vi får en kraftigare rörelse nästa vecka i OMX.”, och igår kom den rörelsen dock så kan vi se att vi inte bröt ur något utan tog oss enbart ned till den undre linjen i den stigande trendkanalen, så nu måste vi få en uppgång för att inte den stigande trendlinjen skall fallera och om den nu gör det så är antagligen nästa hållpunkt MA200 för att samla styrka.

Gå med i min e-postlista ifall ni vill få notiser om när nya gratis-analyser kommer ut!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

En tanke på “Edge i Storytel efter att aktien börjat visa svaghet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: