De fyra olika faserna som man måste genomgå för att lyckas med sin handel

Det finns enligt mig fyra olika faser som man måste ha koll på samt veta i vilken man befinner sig för att lyckas med sin handel. Dessa faser är följande.

  1. Kunskapsfas
  2. Processuppbyggnad
  3. Backtesting/Validering
  4. Börja handla på marknaden

I fas ett så börjar man bygga på sig med mycket kunskap och sedan så väljer man ut vissa saker som man tycker är viktigt. Började själv handla för cirka åtta år sedan och mina första sju år gick åt till att bygga på med kunskap genom att läsa massa böcker, lyssna på poddar, videos på Youtube samt universitetsutbildning. Det stora felet under alla dessa år är att jag även handlat i marknaden utan att bygga upp någon process, vilket leder till att det är lätt att hela tiden byta strategi ifall man läst om någon ny strategi i någon bok eller dylikt speciellt när ens positioner går åt fel håll.

I fas två så bygger man upp någon process, exempelvis vill man enbart handla aktier när man har ett gyllene kors (MA50 korsar MA200) eller när aktien når ett 200-dagars högsta.

I fas tre så testar man sin process historiskt och man går enbart in på marknaden ifall det visar sig att man har en edge för uppgång.

I fas fyra så går man in på marknaden med sin strategi som man vet funkar efter man validerat den i fas tre. I och med att man validerat strategin så kommer man inte koppla in känslor och byta strategi så fort man läser/hör om någon ny utan man ”vågar” stå fast vid sin strategi. Det är viktigt att man ALLTID gör sina affärer i den här ordningen för annars är det lätt att dribbla bort sig själv.

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: