Golden Cross i Ericsson

Igår korsade MA50 MA200 i Ericsson, vilket brukar ses som ett styrketecken. Dock verkar så inte fallet vara i Ericsson.

Statistiken talar för en nedgång i Ericsson på längre sikt.

Fakta angående Ericsson (källa Avanza)

”Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.”

Egna tankar:

Jag har själv ägt Ericsson sedan 29/4 och skall sälja den 30/6 enligt min modell. Ericsson är ett av mina långsiktiga case men ifall jag inte har data på min sida så äger jag ändå inte aktien utan går in när jag får data som bekräftar att jag har en hög sannolikhet för uppgång. Anledningen till varför jag tror på Ericsson stavas 5G, tror alla kan hålla med om att 5G kommer bara bli större och större med snabba och nödvändiga uppkopplingar mellan olika prylar. Sedan finns det enbart tre stora aktörer som håller på med 5G därav en inte har så gott rykte, dessa är Huawei, Nokia samt Ericsson.

Vi ser i tabellen ovan att vi inte har någon edge för uppgång och tänker inte blanda in känslor och gissningar även om jag tror på bolaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: