Axfood pulvrisera ICA

MA50 korsade MA200 i både Axfood och ICA i fredags och då de båda verkar inom samma bransch (dagligvaruhandeln) så tänkte jag att det vore intressant att göra backtesting samt jämföra resultaten. Kan avslöja att ICA åkte på knockout gentemot Axfood.

Lite info angående företagen även om jag tror att alla känner till dessa (källa Avanza).

”ICA Gruppen är en detaljhandelskedja. I koncernen ingår ICA Sverige, ICA Norge, Rimi Baltic, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter samt ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster till svenska kunder. Under 2015 gjordes även ett förvärv av Apotek Hjärtat. Sedan tidigare har ICA gruppen haft apoteket Cura under koncernens förvaltning. Störst verksamhet återfinns på den Nordiska – och Baltiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Solna.”

”Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.”

Axfood ser riktigt stark ut samt ser ut att ha gjort en flaggformation.
Även ICA ser ut att forma en flaggformation
ICA har ingen edge i signalen
Här ser vi hatt vi har hela 80% vinstaffärer med avkastning runt 20% i Axfood

Vi kan se ovan att Axfood har 80 % vinstaffärer på 1 års sikt med en avkastning på ungefär 22 % medan Ica enbart har 62 % vinstaffärer med cirka 5 % i avkastning. Man kan ju undra varför det skiljer sig så mycket mellan dessa då båda är aktiva inom samma bransch. Skriv gärna någon kommentar om ni har någon tanke om varför!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: