Veckans önskemål (vecka 22)

Den här veckan har jag fått in önskemål på att analysera Readly, Sinch samt Smart Eye. Jag skrev om Readly när bolaget noterades förra året (i slutet av september) och en sak jag då skrev var följande ”Så min slutsats är följande, håll er borta från nyintroduktioner då det är som att köpa en trisslott då man inte kan göra backtesting eller räkna på saker”. Vi kan se nedan hur aktien utvecklat sig sedan jag skrev om den.

Förra året
I nuläget

Vi kan alltså se att aktien har givit oss en negativ utveckling på -25% vilket inte är något att hänga i julgranen så min slutsats är fortfarande att man bör hålla sig borta ifrån nyintroduktioner då det inte finns något att räkna på.

Sinch skrev jag ganska nyligen om då jag fick in den som önskemål den 29/4 och då ansåg jag det som troligt att aktien skulle gå som nedan:

Och vi kan se att det var precis vad som skedde:

Man kan alltid försöka gissa hur aktierna skall röra sig som ovan men alltid viktigt att backa upp sin position med hjälp av data och inte bara handla på egna subjektiva åsikter, då vi aldrig skall ta beslut på hur vi tror något skall röra sig (vi vill ha en edge med hjälp av statistiken och inte låta våra positioner avgöras med hjälp av slumpen). Det är lätt att sitta och gissa på hur olika aktier skall röra sig (en anledning till varför många gör det) samt att ta beslut baserat på dessa gissningar vilket inte är hållbart.

Logga in för att läsa analyserna på veckans önskemål

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

  • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
  • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
  • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
  • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Vikten av att veta sannolikheten för uppgång (bonusinlägg)

Triangelformation i fastighetsbolaget (Gratis-analys 1/2)

Lika viktigt att veta sannolikheten för nedgång som för uppgång (Gratis-analys 2/2)

Fyll i er e-post nedan för att få notiser om när mina gratis-analyser kommer ut.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: