Veckans önskemål (vecka 50)

Den här veckan har jag analyserat Intervacc, Minesto samt Sedana Medical efter önskemål från mina prenumeranter. Kan avslöja att två av dessa har en edge samt en av dessa bolag har en av de högsta edgarna på länge, för er som inte vet vad jag menar med uttrycket edge så kan man tänka att en edge är ett mått på sannolikheten för en uppgång i en aktie. Vi kan kolla på ett exempel nedan som visar att vi har en edge i Axfood när MA50 korsar MA200, sannolikheten för uppgång är hela 80 %. För att vi skall ha en edge så vill jag ha minst 70 % vinstaffärer historiskt samt minst fem datapunkter för annars kan slumpen varit en avgörande faktor.

Ni som inte är mina prenumeranter och inte har tillgång till dessa tabeller har flera nackdelar gentemot er som gör att ni tar känslobaserade beslut. Dels så vet ni inte ifall sannolikheten är stor för uppgång i en aktie vid specifika signaler samt så vet ni inte hur länge bolagen skall hållas vilket dessa tabeller löser för er. Sist men inte minst missar ni chansen att skicka in önskemål varje vecka samt att ta del av analyserna på aktier som andra personer önskat. Dessa önskemål tycker jag själv är som roligast att analysera då man oftast hittar nya intressanta bolag som man aldrig tidigare hört talas om som även har en edge.

Tryck på prenumerera nedan för att komma in i gemenskapen samt för att ha tillgång till veckans önskemål

De saker jag listar nedan är sådant jag erbjuder, vill dock aldrig känna att tjänsten inte utvecklas så kommer hela tiden jobba på nya saker. 

 • 28 (lägger ut tre under inläggen vid namn ”Veckans önskemål”) statistiska analyser per månad i stället för två för er som inte prenumererar (samt så kommer jag alltid se till att analyserna kommer ut innan öppning så att ni hinner lägga era handelsordrar på aktiemarknaden).
 • Full transparens genom att jag i slutet av varje månad delar med mig av min portfölj (visar även summan jag äger).
 • Varje vecka kommer jag även analysera tre önskemål som ni får rösta fram.
 • Ett sätt att göra er till bättre investerare då ni inte handlar med känslor utan med data.

Kostnaden är 399 kr/månad fram till ni säger upp tjänsten.

Övrig information: Du kan säga upp din prenumeration omedelbart när så önskas och du debiteras därmed inte igen. All betalning sker genom Stripe som är PCI-certifierad vilket innebär att säkerheten är bland den högsta inom betalningsbranschen.

Min portfölj (som ni kan se ifall ni prenumererar) så att ni ser att jag lever som jag lär!

3 reaktioner till “Veckans önskemål (vecka 50)

 1. Tjena! Då jag är ganska ny på det här med backtesting undrar jag lite hur det fungerar. Vet att jag ställde liknande fråga för någon vecka sedan men jag förstod tyvärr inte hela svaret.

  Så när du gör ett backtest vill du veta andelen lyckade vinstaffärer på ett år. Läser jag tabellen rätt om jag säger att senaste veckan (?) när MA50 korsar MA 200 så har 13 affärer gjorts? Vad är egentligen antal affärer? Hur kan det vara färre (10) antal affärer senaste året (1 år) än senaste veckan (där det är 13?), det förstår jag inte?

  Ligger inte MA200 över MA50 senaste veckan?

  Vill ta upp en fråga jag fick från en av er och det är vad jag menar med ”Antal affärer”. Vi kan kolla på tabellen ovan som ett exempel. Att MA50 korsar MA200 samt att vi ägt aktien i 253 handelsdagar har skett enbart tre gånger (Antal affärer i tabellen) och i två av dessa fallen har avkastningen varit positiv. Vi kollar alltså på all tillgänglig data och ser hur ofta MA50 korsat MA200 (samt vid alla dessa tillfällen har vi köpt aktien och behållit den i 253 handelsdagar). Jag hoppas att förklaringen inte är alltför luddig utan att ni förstår hur jag menar!

  [image: image.png]

  Hälsningar

  Kristian

  [image: image.png]

  Gilla

  1. Hej Kristian och tack för dina frågor. Du är på god väg men vissa saker kan vara svåra att förstå men det är ett tecken på att du vill lära dig vilket jag verkligen värderar högt! När du kollar på tabellen så är det inte att 13 affärer gjorts under senaste veckan utan du har behållit aktien i en vecka (5 handelsdagar) innan du kan ta en ny position på samma signal och bolag, det har då skett 13 gånger. Det är just därför som det är färre under ett år för att du måste vänta 1 år (253 handelsdagar) tills du kan ta en ny position i bolaget när det kommer till samma signal. En affär i det här fallet sker varje gång MA50 korsar MA200 och ingen affär görs förens nästa gång det sker och du även har behållit bolaget de antalet handelsdagar som det finns en edge i (253 handelsdagar i Axfoods fall). MA200 ligger under MA50 i Axfood ifall du kollar i en graf (du kan kolla på investing.com). Hoppas du känner dig lite klokare nu 🙂 Mvh Adam

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: