Vaccinutvecklaren Pfizer

Igår så kom vaccinutvecklaren Pfizer med ett positivt besked när det kommer till Corona, beskedet var att Pfizer samt Biontechs vaccin har en effekt på 90 % när det kommer till att skydda mot Corona enligt bolagen själva. Det fick många ”Corona-vinnare” att backa stort, dock tror jag att det var en överreaktion då folk inte slutar spela dataspel eller kolla på serier bara för att vi har ett vaccin då dessa två saker är vanor som lätt sätter sig hos personer (även om omfattningen av spelandet/strömmande av serier minskar).

Har vi en edge i Pfizer kan vi ju fråga oss.

Vi kan se att aktien befinner sig i något som liknar en symmetrisk triangelformation. Vi kan kolla vad som händer när aktien stänger ovanför MA200 (aktien stängde ovanför MA200 igår).

Vi kan se att vi inte har någon edge i det här fallet. En sak som jag tror att många tänker fel på är att bolagen kommer tjäna pengar på vaccinen, det är självklart bra publicitet för bolagen som är först med ett vaccin, dock så är det inget bolagen kommer göra stora vinster på då många av läkemedelsbolagen väljer att sälja vaccinen till självkostnadspris (för att i framtiden höja priserna när det inte är lika akut längre med att ta ett vaccin).


Nedräkningen har börjat… På söndag kommer jag släppa en stor nyhet som ni inte vill missa, jag kommer enbart sända ut nyheten till er som skrivit upp er e-post på min lista, så se till att göra det så snabbt som möjligt för att inte missa något.

Dagar kvar: 5

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: