Backtesting på Image Systems samt portföljuppdatering

I fredags korsade MA50 MA200 i bolaget Image Systems och frågan är ifall det är ett bolag som vi har en edge i eller ej. Ifall vi kollar på grafen nedan så kan ni dra slutsatsen själva innan själva siffrorna kommer.

Vi kan se ovan att vi har med ett bolag att göra som inte gjort sina ägare alltför glada sedan introduktionen på börsen (ifall de som jag gläds av en uppgång i en aktie och inte en nedgång). Ifall vi zoomar in för att se hur aktien gått på senaste tiden så ser det ut som nedan.

Vi kan se att vi befinner oss i tydlig nedtrend dock så korsade MA50 MA200 som brukar vara en positiv signal så frågan är om så gäller även i det här specifika fallet.

Vi har ingen edge i aktien då vi håller oss långt under 70 % i andelen vinstaffärer.


Hur har det då gått för min portfölj det här året?

Vi kan se ovan att portföljen har utvecklats bra gentemot index (inkluderat utdelningar), då portföljen har avkastat cirka en årsavkastning mer jämfört mot börsen (8,29 % [12,27-3,98]). Dock är dessa siffror inte det som mäter hur bra min modell funkar utan där måste vi grotta ned oss i ett Excel-ark där jag har sparat alla avslutade affärer. Ifall min modell funkar där jag alltid tjatar om att vi vill ha minst 70 % vinstaffärer för att ha en edge, så skall självklart även min portfölj ha minst 70 % vinstaffärer. I mitt Excel-ark finns 9 avslutade affärer varav 7 av dessa är positiva, så alltså har jag en edge på cirka 78 % vilket är långt över mitt minimum.


Nedräkningen har börjat… På söndag kommer jag släppa en stor nyhet som ni inte vill missa, jag kommer enbart sända ut nyheten till er som skrivit upp er e-post på min lista, så se till att göra det så snabbt som möjligt för att inte missa något.

Dagar kvar: 6

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: