Tredje gången gillt för Embracer?

Jag har gjort backtesting två gånger tidigare på Embracer (20:e augusti samt 7:e oktober). Första gången jag gjorde backtesting som visade att vi hade en edge så stod aktien i 162,90 kr och igår stängde aktien på 185,65 kr, vilket ger oss en avkastning på cirka 14 %.

Hur ser då aktien ut i nuläget?

Aktien uppvisar något som kan tolkas som en blandning mellan en rektangelformation samt en flaggformation. Vi har två bilder nedan som visar hur stor sannolikheten är för uppgång ur sådana formationer (källa).

Vi kan se ovan att sannolikheten för uppgång är mellan 67 – 78 procent vid sådana formationer. Dock kan vi som jag alltid påpekar aldrig dra så generella slutsatser då INGEN aktie är någon annan lik och alla beter sig på olika sätt, så därför måste vi använda backtesting eller någon annan kvantitativ analysmetod för att se hur edgen är i specifika fall (istället för att dra alla över en kam).

Backtesting 3

Vi kan se att vi fortfarande har en edge i aktien så därför blir det genast mycket mer intressant när vi även uppvisar formationer som statistiskt visar att vi har en uppgång i över 70 % av fallen.

Vi kan även jämföra siffrorna ovan med de två tidigare backtestingarna som gjorts för att se hur siffrorna ändrat sig.

Backtesting 1
Backtesting 2

Vi kan se att edgen i den kortare tidsperioden har minskat ifall vi jämför den förra backtestingen (Backtesting 2) med den nya backtestingen (Backtesting 3).

En tanke på “Tredje gången gillt för Embracer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: