Ericsson gynnas av 5G

Ett bolag som jag följt de senaste två åren är Ericsson, jag ägde själv aktier i Ericsson tidigare men har inte längre en position i bolaget och det är för att det är svårt att hitta någon edge i bolaget, vilket kan bero på att Ericsson först efter 2018 började visa en positivt uppåtgående trend vilket gör att många signaler visar att vi inte har någon edge. För att dessa skall ändras och visa att vi har en edge så måste bolaget visa fler kommande år av styrka för att på så sätt ”kalibrera” signalerna.

En sak som gynnar Ericsson är det ökade fokuset mot 5G, dock tycker jag att det är konstigt att inte bolaget har visat en kraftigare styrka det senaste året då det snackats mer och mer om 5G, kanske det politiska ligger som en våt filt över aktien samt den tidigare mutskandalen? Ifall jag hade gjort som tidigare när jag höll på med investeringar och inte handlade kvantitativt så hade jag själv ägt Ericsson då jag tror på 5G samt tänker att Ericsson måste gynnas, men aktiekursen verkar inte lika övertygande så då är det skönt att man kan luta sig tillbaka mot statistiken och invänta en edge.

Hur ser aktien ut i nuläget?

Vi kan se att aktien befinner sig i något som liknar en konsolideringsfas och vi bör kunna förvänta oss ökad volatilitet inom en snar framtid, kanske kvartalsrapporten imorgon är startskotten för den? Igår korsade MA5 MA10 och frågan är ifall vi har en edge?

Vi kan se att vi inte har någon edge i det här fallet!

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

2 reaktioner till “Ericsson gynnas av 5G

  1. Tjena.Följer dina analyser med intresse. När vi ändå pratar om 5G och Ericsson, Gapwaves är inte något som du har sneglat på ur analys synpunkt. Finns de mer att trycka fram i uppgången senaste månaden?

    Gilla

    1. Hej, vad kul att höra! Har aldrig kollat på det bolaget men skall se om jag hittar något intressant så kan jag göra backtesting på den!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: