Botten nådd i nykomlingen?

K-fastigheter är en relativt ny aktör på börsen, vilket gör att det inte finns så mycket data att göra analys på, dock kan vi se vad som händer när MA5 korsar MA10 då MA5 i nuläget handlas under MA10 i bolaget.

Vi kan se att aktien befinner sig i en uppåtgående trend, bolaget har gått lite svagare sedan i augusti då den befann sig på toppnivåer så frågan är ifall vi haft en botten omkring 220 kr då vi har mycket stöd där från en topp i juni bland annat.

Har vi en edge när MA5 korsar MA10?

Vi kan se att vi inte har någon edge, för er som har följt mig ett tag så kanske ni tänker att ”men jo det har vi ju då vi har över 70 % för 2 månader samt 6 månader”, då får jag vända upp och ned på er värld då vi inte har tillräckligt med affärer att basera beslutet på (kan enbart varit slumpen som gjort att exempelvis 2 av 2 affärer varit positiva, vilket skulle ge en edge på 100 %). Om vi exempelvis slänger en tärning sex gånger så kommer vi få upp en sexa 1/6-dels gånger men slumpen kan ju göra så att en sexa kommer upp alla sex gångerna vilket skulle ge oss en edge på 100 % när vi vet att den skall vara på 17 % (1/6).

I tidigare analyser har jag enbart varnat för att vi har få datapunkter men ändå klassificerat det som en edge ifall vi har över eller lika med 70 % vinstaffärer, men hädanefter kommer jag enbart skriva att vi har en edge ifall vi även har minst 5 datapunkter (antal affärer). I det här fallet har vi enbart fyra samt en datapunkt för tidsperioderna med edge (som jag tidigare hade definierat det som).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: