Amazon säljer enbart billiga och dåliga produkter (eller?)

Jag lyssnade på en podcast (Digitalpodden) och i den nämnde de att intresset från svenska företag var lågt när det kommer till att registrera sig för e-handel genom Amazon och en av personen i podcasten menade att Amazon säljer billiga produkter från kina eller dylikt vilket den personen gissade kommer göra att folk inte handlar från Amazon i första hand. Har även gjorts en undersökning som detaljhandelstidningen Market genomfört som visade att av 120 tillfrågade företag så hade enbart 6 % anslutit sig till plattformen samtidigt som 64 % sa att de troligtvis inte skulle göra det.

Ifall vi skall undersöka påståendena ovan lite mer så säljer Amazon inte alls bara billiga skitprodukter utan säljer den senaste tekniken och oftast till lägre priser än vad man kan få tag på här i Sverige (även rabatterat pris, dock så har vi importavgifter och fraktavgifter som läggs på). Exempelvis senaste telefonen från Samsung.

Så jag tror svenska företag kommer skjuta sig själva i foten (speciellt e-handelsföretag inom teknik) om de inte registrerar sig på Amazons plattform. Ifall en homogen produkt finns billigare på ett annat ställe så vore det konstigt om personer inte hellre köper produkten från just det billigare stället.

Backtesting

I fredags så stängde aktien under sitt MA5 så tänkte se vad som händer när aktien stänger ovanför MA5 och ifall vi har en edge (sannolikhet för vinstaffär större än 70 %).

Aktien ser ut att ha inlett en negativ trendkanal och vårt första mål är att gå ned mot MA200 som kan fungera som en vändning för aktien, men det här är enbart mina gissningar så vi måste göra någon statistisk analys (backtesting som vanligt) för att kunna säga något mer om aktien.

Vi kan se ovan att vi har en edge i aktien dock på ett år så det kan stämma väl med min teori om att vi skall ned mot MA200 för att sedan fortsätta uppåt, för att på så sätt stå högre i aktiepris om ett år.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: