Har Avanza börjat halka efter bankerna?

Jag har alltid varit nöjd med Avanza som plattform dock så tycker jag att det har varit extra mycket strul det här året på plattformen, allt som oftast är det något strul med kontoöversikten eller något annat, så antingen har Avanza bytt utvecklare eller så har de inte lika gedigna tester innan de släpper funktioner utan spottar ut massa ”ofärdiga” funktioner. Läste även ett intressant inlägg angående deras courtage-avgifter som löd såhär:

”Nätbankerna Avanza och Nordnet samt Nordea har sedan länge haft minimicourtage för aktier på runt 1 krona. Samtidigt införde Swedbank i fjol avgiftsfria aktieaffärer för kunder med mindre depåer.

Nu hänger SEB på och sänker minsta möjliga courtage från 20 kronor till 1 krona per affär om transaktionerna sker via internet och på depåerna Enkla depån, ISK och IPS-depå. Priset gäller för värdepapper noterade på svensk och nordiska börser.

Minimicourtaget är främst attraktivt vid små aktieposter. Det rörliga courtaget hos SEB är 0,09 procent, vilket innebär att kostnaden för en aktieaffär på 10 000 kronor kostar 9 kronor. Är aktieposten på 100 000 kronor blir courtaget 90 kronor.”

– Ni själva tar 25kr för att sälja poster om 10.000kr på courtage ”mini” – mer till spararna som ni säger, upp till bevis och sänk det rörliga på courtage mini så ni kan matcha storbankerna.”

Jag håller med inläggsskaparen till stor del dock är det en sak som man måste tänka på och det är att Avanza har kommit mycket längre än någon annan bank/nätmäklare när det gäller sin hemsida samt app så man är beredd att betala lite mer i avgifter, dock så förutsätter man att dessa skall fungera utan problem och när det inte gör det så håller jag helt klart med om att Avanza som vill profilera sig som banken som har ”mer till spararna” som motto bör se över sina courtage-avgifter.

Men nog om det och vidare till backtesting. Igår så korsade MA20 MA50 i Avanza så frågan är ifall vi har en edge.

Vi har ingen edge i Avanza i nuläget.

Vi kan se nedan att aktien handlas omkring en tidigare topp samt långt ifrån MA200 och med backtestingen i bakhuvudet så är min tanke att vi skall ned mot MA200.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: