Skall Fingerprint bryta den långa konsolideringen? (Bjuder även på portföljuppdatering)

Vi kan se ovan att Fingerprint har befunnit sig inom ett konsolideringsintervall i snart två år och nu testas taket av återigen. Så frågan är ifall vi har en edge på uppsidan eller ej. Jag har gjort backtesting tidigare för att se vad som händer när MA50 korsar MA200 och fått följande svar:

så nej vi har ingen edge när MA50 korsar MA200. Har vi en edge när MA5 korsar MA10? Det tänkte jag kolla på idag.

Vi kan se att även i det här fallet så har vi ingen edge, så i nuläget är det svårt att hitta någon signal som visar att vi har någon edge i Fingerprint så det talar för att vi enbart skall testa av det övre planet på konsolideringen för att sedan fortsätta ned (dock enbart gissningar).

Sist men inte minst tänkte jag bjuda på en portföljuppdatering då det var ett tag sedan.

I nuläget har jag 12 öppna affärer varav 10 är positiva, har även 8 stängda varav 2 är negativa. Alltså har jag 16 positiva affärer på 20 affärer vilket ger mig en edge på 80 % vilket är mer än väl godkänt.

Min utveckling i år är 11,50 % medan börsen har avkastat 4,51 % (utdelningar inkluderat) så det är helt okej, jag är nöjd så länge jag ligger över börsen dock är mitt primära mål att ha minst 70 % vinstaffärer.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

8 reaktioner till “Skall Fingerprint bryta den långa konsolideringen? (Bjuder även på portföljuppdatering)

 1. Hej! Tack för en intressant blogg. Jag är lite nyfiken på vad du använder dig av för program när du backtestar.

  Mvh Patrik

  Gilla

 2. hej, kul att du syslar med kvantitativ finans. Jag försöker själv använda statistik på kursförlopp och andra kvantitativa finansdata. Fingerprint sålde jag på 21,35 men utan algo. Blir spännande att se om det var ett misstag. Just nu försöker jag analysera dagsförlopp för att hitta en gynnsam strategi för daytrading.

  Gilla

  1. Hej! Okej vad intressant, antar att du använder någon slags maskininlärning då (exempelvis quadratic discriminant analysis)? Mvh Adam

   Gilla

   1. Statistisk klassificering är en möjlighet men är något avancerat och inte det första jag försöker. Jag tänker så här: jag står kl 10 med kännedom om utvecklingen första timmen. På den grunden estimerar jag parametrarna i en fördelning över möjliga utvecklingar resten av dagen. Så köper jag om den förväntade utvecklingen är stigande. Säljer när jag överskrider den förväntade toppen.

    Gillad av 1 person

 3. Jag har kodat det själv i Excel då jag inte kunde hitta någon mall eller dylikt som uppfyllde det jag önskade. Mvh Adam

  Gilla

 4. Låter intressant Henrik och om jag förstår dig rätt så försöker du alltså lista ut hur aktien kommer röra sig under dagen genom att kolla på en fördelning och utvärdera de mest sannolika utfallen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: