Mekonomen = fem år av kräftgång

I fredags förra veckan så stängde MA50 ovanför MA200 i Mekonomen vilket brukar vara en signal för fortsatt uppgång i aktier.

Vi kan se ovan att Mekonomen har rört sig i en nedåtgående trendkanal sedan 2015 (nästan fem år) och i nuläget så befinner vi oss i toppen av kanalen (så vi har mycket som talar emot oss när det kommer till fortsatt uppgång efter att vi enbart studerar dessa tecken och gissar).

Backtestingen stödjer tesen om att vi inte har någon edge i aktien, jag antar att vi har så dålig edge för att aktien har befunnit sig i en negativ trendkanal i nästan fem år och det speglas i backtestingen. Backtestingen hjälper alltså till med att filtrera bort aktier som befinner sig i en negativ trend och för att det skall slå om till att vi har en edge så måste vi befinna oss i en etablerad positiv trend som bryter den negativa vi har befunnit oss i sedan 2015 (MA50 måste korsa MA200 flera gånger och därefter ge vinstaffärer för att edgen skall öka).

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: