Portföljuppdatering samt tankar angående två av mina långsiktiga innehav

Portföljen fortsätter kriga på och jag är mer än nöjd med en avkastning på cirka 13 % mot börsens -0,11 %, nu hade man nästan hoppats på att man får en nedgång på börsen för att se om portföljen beter sig på ett liknande sätt som under tiden då oron för Corona var som störst för då vet man att sättet man gör affärer på verkligen funkar. Nu vet man inte om det enbart varit tur som gjort att man fått den här överavkastningen gentemot börsen samt klarat dippen under Corona väl.

Vi kan se ovan att av mina 11 öppna affärer är 10 positiva samt så har jag åtta stängda (stängde en position förra veckan samtidigt som jag tog en ny) varav två negativa.

Det ger mig sammanlagt 19 affärer varav 16 positiva vilket är en edge på 84 % (16/19), vilket med mer begripliga ord säger att ifall jag tar 100 affärer så blir 84 av dessa vinstaffärer. Jag vill ha en edge på minst 70 % så att ha en på 84 % är riktigt bra (dock så tror jag det är svårt att uppehålla en så pass hög edge en längre period).

Nu till tankarna angående två av mina långsiktiga case vilka är Storytel samt Midsummer.

Jag äger i nuläget Storytel och har kommit fram till att en av de viktigaste sakerna som många inte tänker på är att när man väl äger en aktie så börjar man få en känsla av hur dessa rör sig, exempelvis brukar Storytel gå upp inför rapportdagar för att sedan falla kraftigt på själva rapportdagen, och därefter ta igen nedgången. Personer som inte har handlat en specifik aktie kan inte veta hur dessa brukar röra sig och riskerar att sälja bort sig på rapportdagen bara för att de inte har psyket att motstå den psykologiska pressen av att se något sjunka. Själv slipper jag tänka på om jag skall sälja då jag vet från dag ett vilket datum jag skall sälja, så är en parameter jag inte behöver tänka på när jag väl är inne i en aktie.

Midsummer är en annan aktie jag tror på då de håller på med solceller dock är jag inte inne i den aktien då jag inte har någon signal som visar för uppgång efter att jag gjort backtesting.

Här ovan kan vi se hur jag handlade aktien under två år då jag INTE gjorde backtesting utan enbart handlade på känslor, det är nästintill omöjligt att veta när man skall sälja när man handlar på ett sådant sätt. Hade jag inte handlat mer mekansikt som jag gör i dagsläget så hade jag definitivt haft en postion i aktien och fått se mitt värde sjunka med cirka 14 % som aktien sjönk med i fredags efter en dålig rapport.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

5 reaktioner till “Portföljuppdatering samt tankar angående två av mina långsiktiga innehav

  1. Hej! I mina tabeller som jag delar så står det ”handelsdagar”, det är antalet dagar jag skall hålla aktien vilket jag räknat ut genom excel och sedan väljer jag antalet handelsdagar med störst edge.

   Gilla

 1. Hej, Skulle man kunna få se hela din portfölj vid tillfälle? Nybörjare på börsen och har redan hunnit göra 15 misstag säkert på 5 månader. Polletten har dock börjat trilla ner nu. Väldigt intressant att se underläggande statistik.
  Tack för utbildningen! 🙂

  Gilla

  1. Hej och tack för den grymma responsen! Jag delar tyvärr inte min portfölj och anledningen till det är för att jag inte vill att ni skall kopiera min portfölj rakt av som många gör när de följer någon på Twitter eller dylikt. Jag vill att ni själva skall lära er att ta beslut och inte tro att någon annan kan mer än er då ingen vet hur marknaden skall röra sig. Jag kan säga såhär att jag köper enbart aktier i de bolag som jag har en edge i, dock inte i alla bolag med en edge då jag alltid vill vara fullinvesterad så väntar att investera i något nytt tills jag har sålt något annat. Mvh Adam

   Gilla

   1. Hej Adam,

    Full förståelse och min tanke är egentligen inte att kopiera någons portfölj.
    Min tanke var att få inspiration och ta lärdom från någon som verkar genuint kunnig på underliggande statistik.
    Skulle jag följa alla råd från tex Instagram så hade portföljen redan vart 100 aktier stor 🙂
    Mvh//Emil

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: