BankID-utmanaren visar teknisk köpsignal

Igår så korsade MA50 MA200 i bolaget vid namn Verisec. Verisec är ett av mina långsiktiga case som jag redan har i portföljen då jag gjort backtesting vilket visade på att vi hade en edge. Verisec är lite spännande då bolaget utmanar BankID som är det största ”företaget” (skapat av bankerna) som tillhandahåller elektroniska ID-handlingar och som i dagsläget har monopol på sådana säkerhetslösningar. Anledningen till varför jag tyckte det var spännande och läste på angående bolaget är för att dels så har man tagit många nya kontrakt senaste året med myndigheter och dylikt, har en annan intäktsmodell gentemot BankID, man kan ha två olika identiteter för sitt privata samt offentliga (inom jobb) vilket gör att man lättare kan skilja på jobb och icke-jobb och sist men inte minst så behöver man inte ha ett svenskt personnummer som man måste ha när det kommer till BankID, vilket gör att man lätt kan skala upp affärsmöjligheterna i utlandet. Det största hotet anser jag är att nu när Verisec har fått upp ett stort ekosystem av olika kunder så måste även användarna (vi privatpersoner) hitta dit vilket inte är en lätt uppgift när BankID nästan är synonymt med att identifiera sig över nätet här i Sverige.

Aktien befinner sig i en nedåtgående trendkanal samtidigt som vi befinner oss vid ett osäkert läge där vi tidigare haft många stöd som nu blivit motstånd.

Vi kan se ovan att vi har en bra edge när MA50 korsar MA200 dock så är det inte så många datapunkter att dra slutsatsen ifrån så därför skulle jag tagit det med en nypa salt. Vill även tillägga att bolaget kommer med rapport på torsdag.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Glömt inte heller att ni kan prenumerera på bloggen genom att ange er e-post nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: