Köpa på rekommendation samt sämsta edgen hittills

Igår så stängde ett av mina gamla innehav över MA200 och tanken slog mig att det var en aktie jag ägde enbart för att någon annan sa att det var ett bra case (istället för att jag hade satt min in i företaget och gjort en analys, så väntade jag på ”uppgången” som tipsaren menade skulle komma).

Såhär kan det se ut när man inte handlar med statistik som bakgrund utan enbart går på känslor. I dagsläget skulle jag ALDRIG gå in i en aktie hur mycket jag än gillar bolaget ifall jag inte har en edge. Anledningen till varför jag köpte Gomspace som vi kan se ovan är för att jag läste på Twitter runt 2017 om någon som tipsade om bolaget, och det är lätt att dras med och sedan bara leta nyheter som bekräftar ens synsätt om att aktien är guld. Det finns ingen som vet hur en aktie skall gå, inte ens de stora drakarna som exempelvis Handelsbanken som hösten 2000 skrev följande ”The strongest buy in the history of strong buys” analysen gällde Adcore som ett år senare begärdes i konkurs. Så slutsatsen är att man aldrig skall köpa eller sälja direkt på en rekommendation, dock kan det användas som inspiration för att hitta nya case som man gör backtesting på för att veta ifall man har en edge. Jag tycker att alla analyshus eller personer som rekommenderar aktier skall göra backtesting för att personerna som läser dessa skall kunna göra faktabaserade beslut istället för beslut på gissningar om mjuka värden. Ifall man gör backtesting på Gomspace så får man följande tabell.

Vi kan se ovan att vi har en usel edge (negativ avkastning på alla tidshorisonter) vilket alltid är bra att ha med sig i bakhuvudet vid sina beslut.

Kursutveckling Gomspace

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: