Tesla inkluderat i S&P 500, indexbubbla, samt portföljuppdatering

För att ingå i S&P 500 så måste bolagen varit lönsamma i sitt senaste kvartal samt de senaste tolv månaderna. Vilket nu Tesla uppfyller, så tekniskt sett så skall Tesla in i S&P 500 dock så är det inte garanterat vilket följande artikel diskuterar. En intressant sak är att Teslas aktie har gått upp mycket på börsen den senaste tiden vilket kan ha att göra med spekulationer om att aktien skall in i indexet vilket brukar ge en viss positiv effekt på aktiepriset.

En annan sak på ämnet som man ofta får höra är genom att investerare investerar i indexfonder så får vi bubblor då dessa driver upp priserna på aktierna. Dock så finns det en artikel som visar att priserna på aktierna brukar öka innan de finns med i indexen för att därefter återigen sjunka, så på så sätt så kan det inte driva upp priserna på innehaven vilket skulle leda till en indexbubbla.

Källa: https://seekingalpha.com/article/4009991-index-front-running-what-happens-when-stock-is-added-to-index

Finns även ett papper för er intresserade som visar att bara för att en aktie inkluderas i ett index så påverkar inte det priset på lång sikt.

Sist men inte minst så tänkte jag bjuda på en portföljuppdatering.

Det går fortfarande stadigt uppåt även om jag fick ett nedställ förförra veckan på grund av Storytel samt Mips, vilket demonstrerar vikten av att inte gripas av panik och sälja direkt när en aktie går ned utan enbart handla mekaniskt även vid sådana tillfällen.

Förrförra veckan
Förra veckan

Förrförra veckan hade jag 3,84 % avkastning i Mips vilket slutade på 14,37 % förra veckan dock hade jag 34,37 % avkastning i Storytel förrförra veckan vilket slutade i 24,62 % förra veckan så procenten tar ut varandra i dessa fall.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Glömt inte heller att ni kan prenumerera på bloggen genom att ange er e-post nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: