Vilken varg matar du?

Då aktimarknaden består av människor så skulle jag vilja påstå att det är nödvändigt att ha en förståelse för psykologi, och har just läst en bok på ämnet som heter Hjärnfokus och som är skriven av Johan Bergstad.

En gammal saga som tas upp i boken är att vi alla har en kamp inom oss mellan två vargar som drivs av olika saker. Den ena drivs av hat, girighet, rädsla samt avundsjuka och den andra av tillit, glädje, kärlek och hopp. Ett barn som fick höra sagan frågade vem av vargarna som vinner och barnets mormor svarade ”den vargen som du matar” och det här är egentligen ingen saga för vår hjärna är förändringsbar vilket forskningen inom neuroplasticitet har visat så ifall vi matar hjärnan med vissa saker så ändrar vi vårt sinnestillstånd samt ändrar hjärnan på ett bestående vis.

Varför är allt det här viktigt att veta? Jo för att ifall vi vill lyckas på aktiemarknaden så måste vi mata rätt varg, vi kan inte drivas av girighet eller avundsjuka över andras ”perfekta” avkastning utan vi måste vara på marknaden för att vi har glädje av det och inget annat. Läste exempelvis idag att vi privatsparare spekulerar i högriskprodukter vilket göder nätmäklarna. Avanzas intäkter från verksamheten som erbjuder komplexa finansiella instrument till småsparare ökade med exempelvis 43 % det andra kvartalet enligt artikeln och 76 % av kunderna förlorar pengar. Det jag lär ut med att ha en edge över 70 % är raka motsatsen. Om jag få dra till med en gissning så köps dessa produkter för att personerna är giriga över att tjäna snabba pengar vilket är helt fel inställning ifall man vill klara sig på börsen, de matar helt klart fel varg. Sist men inte minst är det ännu högre risk att köpa sådana produkter när det finns en större osäkerhet i marknaden som det gör i nuläget då ingen kan vara övertygad över något utfall vilket man bör vara ifall man använder högriskprodukter.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: