Google, Apple, Amazon samt Facebook i samma rum

Idag så skall Google, Apple, Amazon och Facebook frågas ut av den amerikanska kongressen (det är inte varje dag Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Tim Cook samt Sundar Pichai befinner sig i samma rum), utfrågningen handlar om konkurrensen i den amerikanska it-sektorn och skall ligga till grund för nya lagförslag.

De misstankar som det gäller är följande

Facebook: köpen av konkurrenterna Whatsapp och Instagram

Apple: hanteringen av App Store där man tar ut höga avgifter

Google: hur företaget premierar sina egna produkter över konkurrenternas i sökresultaten

Amazon: insamlandet av data från företag som säljer sina produkter på deras sida

Inte nog med att det är utfrågning idag utan imorgon kommer även alla dessa bolagen med kvartalsrapport och sektorn har drivit på börsen under året så risken är att vi kan få ett bakslag på börsen ifall inte rapporterna faller i smaken hos investerarna.

Jag har skrivit tidigare om att de flesta techbolagen avviker från sina glidande medelvärden vilket bör betyda att vi skall ned, vi fick ett nedställ dock finns det fortfarande fallhöjd kvar.

Analys 1 Amazon
Analys 2 Amazon
Analys 1 Google
Analys 2 Google

Slutkontentan är att de här två dagarna kommer sätta sentimentet på börsen då vi delvis har den politiska oroligheten (utfrågningen idag) samt kvartalsrapporterna imorgon.

På tal om politiska oroligheter så anser jag att det aldrig är bra att politiker lägger sig i den fria marknaden utan då är det bättre att folk tar sitt förnuft till fånga och slutar använda dessa tjänster för då kommer de tillslut inte kunna driva sina företag. Ett exempel vi kan se på den svenska börsen är Ericsson där storpolitiken verkligen är i centrum vilket gör att kursen inte har någon tydlig trend, då det finns alldeles för mycket osäkerhet i bolaget på grund av framtida politiska beslut och som alltid hatar börsen osäkerhet.

Jag håller på att jobba på lite spännande saker så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla, ha tillgång till vissa saker som enbart släpps till er som registrerar er eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Glömt inte heller att ni kan prenumerera på bloggen genom att ange er e-post nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: