Oroväckande siffror för börsen och skjuter USA sig själva i foten?

I onsdags så satt jag och kolla på lite grafer och såg att vi hade en negativ divergens i både OMX samt S&P 500 så att vi än så länge idag fått en nedgång är inte så förvånande.

Det som gör mig lite pessimistiskt inför framtiden är att vi nu har fått en klockrent V som uppgång och jag tror inte många hade förväntat sig det (inte jag själv inräknat) och det finns så mycket osäkerhet kvar i marknaden (och börsen hatar osäkerhet). Dock kanske det inte är ett V vi fått utan ett W och att vi skall ned igen? Det som avgör det är ifall ett fungerande vaccin lyckas fås fram mot Corona för i den stunden så försvinner en STOR osäkerhet över marknaden. Pengatryckandet som används som en motkraft mot osäkerheten kan inte fortsätta hur länge som helst från FED då det tillslut leder till att dollarn försvagas mer och mer vilket i värsta fall leder till att USA förlorar sin dominerande ställning som man har ganska mycket tack vare sin världsvaluta, då folk förlorar förtroendet för den.

Vi har dock en spännande signal i OMX30 som är nära att effektueras och det är att MA50 korsar MA200.

Vi kan se ovan att vi ser ut att befinna oss i en kil-formation samtidigt som vi idag gjorde ett gap i som oftast fylls som jag skrivit om tidigare. Det som talar för att vi kommer få se en W-liknande återhämtning är följande siffror.

Vi kan se att vi har ingen edge på börsen på långsikt, dock har vi en riktigt bra edge på en veckas sikt. Så om man får dra på spåkulan lite så gissar jag att vi kommer göra en W-liknande återhämtning då vi har mycket osäkerhet på marknaden som präglas av presidentval samt Corona.

Sist men inte minst vill jag göra er uppmärksamma på att ni alltid bara genom att kolla på var aktiekursen ligger i förhållande till MA200 kan se ifall en aktie är överköpt eller liknande, då det är lätt att dras med i forum och likanande när en aktie redan stigit mycket. Skrev om det i FANG-bolagen (NETFLIX) samt Storytel vilket stämde väl.

Netflix
Storytel

Jag håller på att jobba på lite spännande idéer så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er). Mitt mål är att få er till att bli de 10 % på aktiemarknaden som INTE förlorar pengar!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

2 reaktioner till “Oroväckande siffror för börsen och skjuter USA sig själva i foten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: