Fastighetsbolag som gynnas av ”butiksdöden”?

MA50 ser ut att korsa MA200 i fastighetsbolaget Sagax. Det som gör det här särskilt intressant är att Sagax är mer inriktat på lager samt lätt industri och en gissning är att sådana här fastigheter kommer eftertraktas mer ju större del av butikernas försäljning som kommer från e-handel, då varorna måste lagerföras i någon byggnad.

Vi kan se nedan att intresset för e-handeln har ökat kraftigt under året (Corona har nog även påskyndat det).

Ifall vi kollar rent grafiskt så ser vi en klassisk triangelformation och det här mönstret tycker jag mig kunna se på de flesta aktier/index/råvaror vilket kan skvallra om att vi sedan juni har gått in i en lägre och lägre volatilitet i de flesta tillgångsslagen vilket brukar leda till kraftiga uppgångar eller nedgångar, så min teori är att vi kommer få se större svängningar på börsen under augusti då likviditeten brukar vara mindre under sommaren samt då vi fortfarande har rapporterande bolag kvar samt ett stundande presidentval i USA.

Vi har en stor edge i Sagax dock få datapunkter då signalen inte upprepats ofta så i det här fallet hade jag tagit siffrorna med en nypa salt och inte investerat på en alltför lång tidshorisont.

Jag håller på att jobba på lite spännande idéer så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er). Mitt mål är att få er till att bli de 10 % på aktiemarknaden som INTE förlorar pengar!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: