Mina topp-5 formationer (i nuläget)

När jag gör min backtesting så hittar jag mina kandidater från ett screeningverktyg för att sedan bestämma ifall det blir en position eller ej. Jag kollar alltid på det grafiskt dock efter att jag bestämt mig för att göra ett köp eller ej vilket beror på edgen. Anledningen till varför är för att ifall jag kollar på det grafiskt efteråt så får jag förhoppningsvis en känsla för hur aktien kan utvecklas framöver, spelar dock ingen roll ifall jag tycker att det ser dåligt ut grafiskt om backtestingen säger att jag har en edge för då väger backtestingen tyngre då det är baserat på data och inte min subjektiva bedömning. Tänkte dela med mig av mina topp-5 formationer som jag använder mig av främst i dagsläget.

1. Avviker från MA200

Ovan ser vi en aktie som avviker från sitt glidande medelvärde (MA200) då säger det mig att aktien bör snart inleda en rekyl nedåt då avvikelsen enligt mig är orimligt stor.

2. Ett gap

På bilden ovan ser vi ute till vänster ett gap som jag har skrivit om tidigare allt som oftast fylls vilket vi kan se skedde senare i aktien.

3. Konsolideringsfas

Här ovan kan vi sett en aktie som rört sig inom ett span i ungefär två år, ifall jag gjort backtesting och har en edge samtidigt som en aktie bryter upp från en sådan kanal så är det tecken på att sannolikheten är stor för fortsatt uppgång.

4. Triangelformation

Triangelformationer tycker jag oftast är mest intressant då dessa allt som oftast leder till stora rörelse antingen på uppsidan eller nedsidan. Anledningen till varför är att volatiliteten blir mindre och mindre vilket leder till att den tillslut ”måste” bli högre vilket då leder till ett utbrott från formationen.

5. Vågteori

Elliots vågteori är något som jag inte använder allt för ofta då jag anser att det är lätt att hitta mönster överrallt även om det inte är så tydligt, dock så är det en bra karta över var aktien befinner sig och ger en skaplig bild för hur framtiden kan se ut.

Jag håller på att jobba på lite spännande idéer så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er). Mitt mål är att få er till att bli de 10 % på aktiemarknaden som INTE förlorar pengar!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: