Dags för rekyl i Storytel eller skall sagan fortsätta?

Storytel är ett bolag som jag har i portföljen och idag ser aktien ut att stänga på en ny 200dagars-högsta.

En sak som jag börjat titta mer noggrannare på den senare tiden är när aktierna avviker stort från sina medelvärden. I det här fallet kan vi se att Storytel avviker ganska mycket från MA200 vilket oftast brukar leda till en rekyl på nedsidan. Dock måste man alltid göra sin backtesting för det här är enbart gissningar vilket vi aldrig skall syssla med när vi investerar våra pengar.

Vi måste kolla på historia för att kunna göra några prediktioner angående framtiden därför är jag inte ett stort fan av följande mening som alla finansiella företag brukar skriva ”Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet”. Det är klart det inte är en garanti dock så använder vi historia för att göra statistiska beräkningar för att få en edge i våra investeringar. Det hjälper inte att bara kolla på nyckeltal eller grafer då vi alltid analyserar olika företag och bara för att en signal visar på en bra edge för ett företag så betyder det inte att det går att generalisera på alla andra.

Ifall vi kollar på Storytel så får vi fram följande siffror.

Vi kan se att vi har en edge på långsikt dock skall vi vara observanta på att det är få datapunkter vi dragit den slutsatsen på. Här kan vi använda grafen och backtestingen för att göra en slutgiltig bedömning/gissning och det är att Storytel samlar styrka de kommande månaderna (går ned mot MA200) för att sedan fortsätta uppåt.

Jag håller på att jobba på lite spännande idéer så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er). Mitt mål är att få er till att bli de 10 % på aktiemarknaden som INTE förlorar pengar!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Glömt inte heller att ni kan prenumerera på bloggen genom att ange er e-post nedan.

En tanke på “Dags för rekyl i Storytel eller skall sagan fortsätta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: