Aktiv på börsen av helt fel anledning (kan få ödesdigra konsekvenser)

Jag läste en artikel om en kille som använde Robinhood (20 år) och som tog livet av sig då han trodde att han hade en skuld på $730,165. Han hade missuppfattat allt då han inte hade kunskapen som krävdes och handlade med komplexa instrument som kallas optioner. Har läst en universitetskurs som handlar om just optioner och kan säga att det är ett komplext instrument och inte att tala om hur dessa skall prissättas.

Förklaringen bakom missuppfattningen källa CNBC

Så för småsparare (retail) som inte har kunskapen om dessa så skall man hålla sig borta helt. Det här en en del av den nya rörelsen som jag anser är oroväckande där vem som helst lättillgängligt kan göra affärer över sin telefon, jag skulle själv aldrig ta en affär över telefonen om jag inte gjort själva analysen innan på datorn och vet för vilket pris jag EXAKT skall köpa.

Jag ser två stora problem som jag märker på börsen i dagsläget dels är det att investeringar ses som ett spel. Robinhood som är Amerikas populäraste app för trading har designats för att göra trading till något kul för att locka ungdomar, vilket leder till så konstiga saker att småbarn sitter och leker traders samt det andra problemet är FOMO vilket leder till att personer bara följer efter andra istället för att göra egna analyser.

Skrämmande uppgång då alla skall leka traders (är det en bubbla vi ser?)

Slutsatsen är följande. Är du inte på börsen för att du är nyfiken, vill lära dig mer angående hur du på ett säkert sätt kan skapa avkastning samt är ödmjuk, utan bara vill tjäna snabba pengar så kommer ditt konto snabbt att erodera eller i värsta fall kommer det sluta i självmord som för Robinhood-tradern.

Jag håller på att jobba på lite spännande idéer så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er). Mitt mål är att få er till att bli de 10 % på aktiemarknaden som INTE förlorar pengar!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

2 reaktioner till “Aktiv på börsen av helt fel anledning (kan få ödesdigra konsekvenser)

  1. Jag måste varna för en fallgrop! Bankernas gratislån är ett riktigt bondfångeri som kan bli en riktigt dyrt! Jag trodde att jag tog gratislånet som i mitt fall var 50k. När jag kollade tillbaks senare visade det sig att räntan var 5,9%
    För att lösa lånet var jag tvungen att sälja för 500k.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: