Småsparare (retail) som drivit på börsuppgången?

Igår så gjorde Avanza en ny 200dagars-högsta vilket kan ses i grafen nedan.

Avanza släppte även rapport i veckan och i den så var det en sak som fick mig att tänka till.

Källa: Avanza

Enligt rapporten så ökade alltså kundtillväxten med 53.000 kunder andra kvartalet vilket betyder att tillväxten på halvåret är i nivå med hela 2019, det måste ju betyda att fler människor har fått upp intresset för aktiemarknaden. Läste även en artikel (kommer tyvärr inte ihåg vilken) att allt fler håller på med daytrading, kan tänka mig att det är privatpersoner som inte kan satsa pengar på spel och dylikt då många ligor är stängda som då söker sig till aktiemarknaden och skall ”betta”, för kan ju inte vara så att folk blivit rikare när arbetslösheten ökat?

Kom även ihåg att 90 % av de som kallar sig daytraders förlorar pengar vilket ni själva kan verifiera genom en Google-sökning så det är ett bevis på att det inte är lätt att slå marknaden om man inte har en edge utan bara gissar att man skall upp eller ned, och bara för att någon visar sina fantastiska siffror i ett forum på en trade så betyder det ju inte att vederbörande inte haft 90 % förlustaffärer men dessa är det ju ingen som vill visa.

Slutsatsen är att jag börjar bli skeptiskt till att det är just småspararna som drivit upp börserna vilket vi kan se både från Avanzas rapport samt Robinhood-fenomenet i USA.

Men men återigen till backtestingen och Avanza.

Vi kan se ovan att vi inte har någon edge i Avanza även om aktien snubblar precis på målsnöret när det kommer till 1 år.

Jag håller på att jobba på lite spännande idéer så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er). Mitt mål är att få er till att bli de 10 % på aktiemarknaden som INTE förlorar pengar!

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

En tanke på “Småsparare (retail) som drivit på börsuppgången?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: