Varningssignaler..

Jag gillar inte att spekulera i olika aktier utan att ha någon data som backar upp min åsikt men nedan vill jag visa fem grafer och så får vi se om ni kan hitta vad jag oroar mig för.

Här nedan har vi FANG-bolagen samt Tesla

Vi kan se ovan att i alla aktier så brukar kursen pendla omkring MA200 men i dagsläget är vi väldigt långt ifrån vilket jag anser bara kan betyda att vi skall ned i dessa aktier. Vi kan se att i exempelvis NETFLIX så avvek kursen från MA200 i mitten av 2018 vilket ledde till en nedgång och så brukar fallet vara. Tesla är ett case för sig då aktiekursen avviker orimligt mycket från MA200 vilket bara kan leda till en pullback. Det ända som kan motverkar att aktiekurserna skall ned är att MA200 stiger brant uppåt i alla casen men just nu är fallhöjden hög. En annan intressant sak är att ifall FANG-bolagen tar en paus i uppgången så måste vi få en sektorrotation till bank eller verkstad för att börsuppgången skall fortsätta. Vi såg det tidigare i våras att när tech-bolagen gick dåligt så gick verkstad/bank/laggande sektorer bättre.

En sista observation som är intressant är oljan.

Vi kan se ovan att vi befinner oss i en stigande triangel vilket brukar leda till ett uppbrott på ovansidan (vet tyvärr inte sannolikheten i det här fallet) och volatilitenten har minskat på sistone. Vi har även ett gap som inte stängts helt ännu så min gissning är att vi kommer göra ett brott ur triangeln för att i förstahand stänga gapet.

Vill påpeka att jag aldrig tar några köp på sådana här analyser då det enbart är mina reflektioner eller gissningar och har inte gjort backtesting eller något annat men ibland måste man även kunna gissa som tyvärr de flesta gör i dagens ekonomisfär (börspoddar, nyhetskanaler eller forum) när man istället skall använda en kvantitativ metod som statistik. Tror ni att pokerspelare blir bra för att de gissar? Nej de studerar statistik!

Jag håller på att jobba på lite spännande idéer så ifall ni vill få reda på nya saker först av alla eller ha tillgång till exklusiva analyser så bör ni gå med i min e-postlista (då jag kommer börja släppa vissa analyser till enbart min lista av kvantare som jag framöver kommer kalla er).

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Glömt inte heller att ni kan prenumerera på bloggen genom att ange er e-post nedan.

4 reaktioner till “Varningssignaler..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: