Hemester-aktie visar fortsatt styrka

Jag skrev en analys under maj angående Dometic och vi kan se nedan utvecklingen för aktien.

Såhär hade aktien gått vid min förra analys
Såhär ser aktien ut i dagsläget

Enligt min modell så hade vi en edge i aktien vilket vi kan se utspelade sig väl dock sa min modell att vi hade en medelavkastning på 5,76 % ifall vi håller positionen i 21 handelsdagar i det här fallet fick vi dock en avkastning på 14,7 % vilket var klart bättre än vad modellen sa att vi får i genomsnitt, dock så antar jag att det har med att göra att vi befinner oss i annorlunda tider nu då ”hemester-aktie” är ett hett ord och det gynnar aktier av det här slaget.

Nu ser det ut som om MA50 skall korsa MA200 i Dometic vilket är en ”starkare” signal gentemot MA20 korsar MA50 som föregående analys byggde på.

Genom att göra backtesting fås följande resultat.

Det är som vid förra analysen vid 21 handelsdagar vi har en störst edge då edgen är 80 % samtidigt som avkastningen är högre än vid de övriga med 80 %.

Sist men inte minst vill jag tack för era svar angående vilken typ av bok ni vill läsa och 66,7 % av er vill läsa en bok angående hur man skall handla på börsen. Så mitt upplägg kommer att vara följande. Jag vill skriva en bok där jag återspelar alla mina år under marknaden för att komma fram till saker som jag tyckte var svårt samt saker som man trodde var viktigt under de första åren som kanske inte alls var viktigt för att på så sätt få med hela investeringsresan som jag gjort, från att jobba och vilja ha avkastning på mina sparade pengar till att bli en utbildad nationalekonom med inriktning inom finans (då jag verkligen fick upp ett intresse för aktiemarknaden) till att börja göra egna modeller i Excel. Jag kommer varje vecka framöver länka ett formulär med två kapitelrubriker/frågeställningar för att på så sätt få ett hum angående vilka kapitel ni vill att jag skall grotta ned mig lite mer i för en dynamisk bok som speglar vad ni verkligen är intresserad av att lära er istället för att jag slänger in massa dynga som ni inte kommer ha nytta av.

Här har ni enkäten för vecka 1. https://forms.gle/qsfTV3ah4c5witDN6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: