Wirecard

Jag har inte kunnat undkomma allt snack angående Wirecard och tänkte dela med mig av mina tankar till er. Jag ser att det är många som köper Wirecard ändå bolaget är insolvent, är man insolvent så är man på ekonomiskt obestånd och kan inte betala sina räkningar/skulder i tid. Det behövs inte mycket sökning för att se att bolaget just är insolvent, räcker med att gå in på Wikipedia.

Ifall bolaget sätts i konkurs så kommer bolagets tillgångar säljas för att täcka skulderna till i första led konkursförvaltarens anspråk, andra plats kommer personer och bolag med särskild förmånsrätt samt på tredje plats i ledet kommer personer och bolag med allmän förmånsrätt. De som kommer sist i ledet är personer och bolag som är oprioriterade fordringsägare alltså aktieägare. Så tekniskt sett skall aktiekursen ned till just 0 kr när bolaget försätts i konkurs för då anses aktierna säljas för 0 kr, men folk verkar chansa och tro att det kommer lösa sig och att bolaget inte skall sättas in konkurs.

Jag skulle aldrig vilja äga aktie i ett bolag som har fifflat med räkenskaperna som i det här fallet när 2 miljarder euro är försvunna, sist men inte minst skulle jag aldrig gått in i en aktie även om det exempelvis är en anrik aktie ifall jag inte gjort backtesting och dylikt innan. Alla ni som köper nu anser jag enbart chansar utan att ha oddsen på er sida.

Vi kan se att vi är långt ifrån medelvärdena som brukar säga ifall vi befinner oss i en positiv marknadsfas eller liknande så det är som att fånga en fallande atombomb. Hade gärna velat få kommentarer från er som köper angående varför ni köper, har ni exempelvis gjort någon analys som stärker ert köp eller chansar ni enbart, hade varit intressant att få ert synsätt. Jag anser att vi aldrig skall blanda in känslor i våra köp utan göra analyser innan och där kommer backtesting in i bilden för då är det en helt annan sak ifall man köper för då har man en edge.

Sist men inte minst håller jag på att jobbar på två böcker och har en fråga till er som jag gärna önskar att ni hade svaret på.

https://forms.gle/BDKXHyaJWSkb4mV67

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: