91,4 % av alla gaps fylls

Har gjort lite backtesting på Proact IT då MA50 ser ut att korsa MA200 idag. Statistiken talar för att vi har en kortsiktigt edge dock ingen edge på längre sikt.

Vi kan se ovan att vi har haft ett gap tidigare som blivit fyllt, vi har dock en gap som kom i slutet av maj som ännu inte är fyllt och enligt en artikel jag har läst så stängs gapen i 91,4 % av fallen. Så det är stor sannolikhet att vi skall ned och fylla gapet. Då jag har gjort lite backtesting så får jag ut följande tabell vilket talar för att vi har en edge på två månaders sikt.

Vi har en negativ avkastning på en veckas sikt så kanske hinner aktien fylla gapet under den tiden dock så är det enligt min mening troligare att gapet fylls på längre sikt (dock har jag ingen data på det så det är en ren spekulation).

4 reaktioner till “91,4 % av alla gaps fylls

 1. Intressant inlägg!
  Kan du verifera att din analysmetod fungerar och utvärdera om det gått bra eller dåligt efter 2 månaders handelsdagar som utgjorde din 81,82% edge?
  Dvs. göra ett nytt inlägg i bloggen om 2 månader och bertättar hur det gått helt enkelt ?

  Du bör göra samma sak nu på dina inlägg från tidigare också.

  Gilla

  1. Hej! Tack för tipset. Jag har ett Excel-ark där jag skriver in alla mina positioner som jag tagit och jag har funderat lite på hur jag skall validera modellen men som jag tänkt nu så vill jag vänta tills året är slut för då kan man se om jag minst har 70 % vinstaffärer för isf har jag gjort något rätt med modellen, för i nuläget är det för få affärer (har bara använt modellen sedan i december) att bilda någon slutsats på vilket kan betyda att jag enbart har haft tur/otur.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: