Teknisk analys i ett nötskal

Jag har kollat på Lagercrantz då MA50 ser ut att korsa MA200. Dock så är det ingen bra signal i det här fallet, dock kan vi som investerare dra nytta av backtestingen för att göra oss en karta för hur framtiden troligtvis ser ut för aktien.

Vi kan se ovan att MA50 korsat MA200 i nuläget vilket är en bra signal enligt de flesta böckerna. Dock så kan man ALDRIG handla enbart visuellt utan vi måste använda backtesting för att se ifall det är en bra signal i det här specifika fallet.

Följande backtesting fås fram enligt min modell.

Vi kan se att vi inte alls har någon bra edge och även om vi har cirka 70 % (som jag definierar som en edge) på två samt tre månaders sikt så är inte avkastningen något att hojta över precis. Här kan vi alltså se att det här INTE är någon aktie man vill äga ifall man vill ha en edge på sin sida dock så befinner sig aktien i en fallande trendkanal vilken kan ses på föregående bild och det fångar backtestingen bra då vi ser att om 1 år så har vi en negativ medelavkastning vilket betyder att vi befinner oss längre ned i den fallande trendkanalen. Det jag vill att ni skall ha med er om något är att ni ALDRIG skall handla bara för att ni tycker att ni ser något bra mönster utan ni måste göra backtesting också för att i längden bli lönsamma. Det tog mig själv flera år att inse det så hoppas att jag kan få er att komma till den insikten tidigare. Sist men inte minst vill jag påminna er att prenumerera på bloggen (fyll i er mail på startsidan) så att ni håller er uppdaterad på de senaste analyserna samt tankarna.

2 reaktioner till “Teknisk analys i ett nötskal

    1. Hej, du kan tänka att det är medelpriset på en aktie. MA200 = medelvärdet de senaste 200 dagarna och MA20 = medelvärdet de senaste 20 dagarna. Mvh Adam

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: