Uppgången avskräcker… eller?

Jag har kollat på MIPS aktie då den ser riktigt stark ut samt då MA10 ser ut att korsa MA20 idag.

Vi kan se ovan att aktien har gått ruskigt starkt det här året vilket kan få oss investerare att inte våga investera då man lätt tänker att det här är toppen. Då så är det viktigt att göra lite backtesting för att se ifall man fortfarande har en edge på sin sida.

Lite egna tankar angående bolaget först:

Jag ägde i flera år Hövdings aktie då jag trodde skarpt på bolaget. Dock så finns det flera saker som fick mig att hinna sälja i god tid innan den stora dippen.

Dels så skulle den nya Hövding 3.0 komma ut på marknaden dock till samma pris som Hövding 2.0 vilket fick mig att börja fundera. Man kan ju inte ta samma pris för en ny produkt såvida den inte är exakt samma eller inte en uppdaterat version av sin föregångare, men så var det inte i Hövdings fall utan man hade utvecklat en ny hjälm men till samma pris vilket gör att bolaget borde förlora på det.

En annan och kanske ännu viktigare sak är jag har svårt att lita på en Hövding. Jag läste på lite och man skall avaktivera hjälmen direkt när man stiger av cykeln eller liknande, tänk exempelvis om man skall stanna vid övergångsställen eller liknande då måste man alltså varje gång avaktivera hjälmen sedan så hade jag inte litat på att den inte blåses upp av trottoarkanter då flera personer har skrivit om att den just gjort det. Det fick mig att sälja hövding och då tycker jag MIPS är mycket mer intressant.

Vi kan se ovan att vi har en edge på vår sida även om aktien gått starkt i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: