Nu är det dags för börsen att visa oss vägen (volatiliteten har dragit ihop sig)

Igår så visade Hexagon en köpsignal MA50 korsade MA200. Av backtestingen framkom dock en lite udda edge, vi har en edge på kort sikt som inte brukar vara fallet när det kommer till längre medelvärden.

Vi kan se ovan att Hexagon befinner sig i en stor konsolideringsfas vilket bör utvecklas till en nedgång till botten av rektangeln eller en kraftig rekyl uppåt.

Vi kan se ovan att vi har en stor edge på 2 veckor (tio handelsdagar) dock så ser det sämre ut på längre sikt och med avseende på hur börsen ser ut i nuläget hade jag inte velat binda kapitalet 2 månader när vi inte får så mycket mer avkastning heller.

Anledningen till varför jag inte vill ta långsiktiga nya positioner är för att vi kan se att OMX handlas inom en stor rektangel, vi hade ett falskt utbrott i början av 2020. Vi kan även se att volatiliteten har dragit ihop sig senaste veckorna vilket har skapat en kilformation, så i det här läget kan vi förvänta oss antingen en kraftig uppgång eller en kraftig nedgång. Jag har tyvärr inte gjort någon backtesting på hur avkastningen brukar se ut när vi har en såhär låg volatilitet, just nu befinner vi oss över MA200 så då hade man exempelvis kunnat göra backtesting och se hur avkastningen brukar se ut när börsen befinner sig ovanför MA200 samtidigt som volatiliteten är låg.

En tanke på “Nu är det dags för börsen att visa oss vägen (volatiliteten har dragit ihop sig)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: