Uppföljning på en hemester-aktie

Jag skrev för ungefär två månader sedan en analys på Thule vilket visade att vi hade en god edge för fortsatt uppgång och då stod aktien i 192,1 kr medan den i skrivande stund står i 230,60 kr, så i det caset hade statistiken rätt.

https://statisticalfinanceblog.wordpress.com/2020/05/08/thule-group-ma20-korsar-ma50/

Vi ser ut att få ett gyllene kors då MA50 korsar MA200 dock så är det inte skrivet i sten då börsen ännu inte stängt.

Vi kan se ovan att Thule handlas i en STOR rektangelformation och på toppen av rektangeln. Det är med andra ord ingen bra risk reward att ta position nu utan man borde vänta på bekräftat uppbrott från rektangeln.

Hur ser det ut rent statistiskt?

Vi kan se ovan att vi har väldigt få datapunkter (antal affärer) så går inte att göra någon bra analys, dock så har vi 100 % vinstaffärer ifall man tar en position på en månads sikt. Så i ett sådant här fall hade jag inte gått in med mina vanliga 10 % utan hade tagit en mycket mindre position då jag inte anser att jag har tillräckligt med data att stödja mig på.

För er som inte vet hur man skall läsa av tabellen ovan så kan jag hänvisa till min förra inlägg där jag försökte gå igenom det lite mer genomgående.

https://statisticalfinanceblog.wordpress.com/2020/06/26/lite-svar-pa-fragor-jag-fatt-angaende-min-backtesting-samt-en-diversifieringsmojlighet/

Sist men inte minst vill jag slänga in några ord angående psykologin på marknaden då jag anser att det är ett måste att förstå hur marknaden fungerar då vi alla är människor och inte så rationella som man får lära sig på diverse ekonomiutbildningar (jag har själv fått lära mig allt från den effektiva marknadshypotesen till beteendeekonomi).

En sak som är vanligt är något som kallas ”Confirmation Bias” vilket kan översättas till konfirmeringsbias. Det går ut på att vi människor ofta vill hitta nyheter som stödjer vår tro istället för att utmana den. Det kan vara förödande, vet själv att jag i början av min investeringskarriär gillade ett bolag som höll på med mikrosatelliter och man sökte enbart efter positiva nyheter eller hängde i forum där det till stor del enbart finns likasinnade som även de äger bolagen, så då är det klart att man inte exponeras för det som kan ifrågasätta ens tro. Därför är det viktigt att man även letar nyheter eller liknande som kan kännas utmanande för att på så sätt få en djupare förståelse av bolagen.

En tanke på “Uppföljning på en hemester-aktie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: