Lite svar på frågor jag fått angående min backtesting samt en diversifieringsmöjlighet

Jag uppskattar frågor samt synpunkter från er då det får min blogg att utvecklas. Det enklaste sättet att komma i kontakt med mig är antingen genom att skriva en kommentar här nedan eller att prenumerera på bloggen.

Men men nog om det och vidare till lite frågor som jag fick från en läsare och som jag tänker att alla vore intresserade av att få svar på.

En av frågorna handlade om att läsaren inte riktigt förstod hur Excel-skärmdumparna skall läsas av samt att det vore intressant att få veta mer om min strategi. Jag hoppas att jag kan ge ett någorlunda bra svar på det nedan med ett exempel på Storytel.

Först har vi handelsdagar som betyder antalet öppna börsdagar på en vecka som är 5 samt 10 på två veckor och så vidare. Andel vinstaffärer betyder att ifall jag exempelvis hade tagit 10 affärer när priset på Storytel stänger ovanför MA20 och tar position på öppningen nästkommande dag efter signalen så har jag cirka 6 vinstaffärer av 10 ifall jag håller positionen 6 månader (126 börsdagar). Vi kan även se att jag har en snittavkastning på cirka 24 % om jag håller positionen 6 månader samt 42 % om jag håller den 1 år vilket är långt över snittet på börsen som man brukar säga är mellan 8-12 %. Vi har även ”Antal affärer” som visar hur många gånger signalen visar sig ifall man har ett visst intervall exempelvis måste man vänta ett år mellan varje signal ifall man håller positionen 1 år (253 handelsdagar) vilket gör att man enbart har sju affärer dock är fem av dessa positiva. Angående min strategi så går den ut på att helt koppla bort mina känslor och enbart handla på data, då börsen styrs mycket av psykologi. Ifall jag hittar en signal så gör jag alltid backtesting för att sedan veta ifall jag skall ta en position och sedan bestämmer jag innan positionen tas hur länge jag tänker hålla positionen vilket leder till att jag inte bryr mig om ifall det kanske går ned i början, för jag har data på att ifall jag håller positionen tiden ut så har jag statistiken på min sida att gå med vinst.

En annan fråga är hur jag definierar en edge. En edge är enligt mig något man har ifall man har statistik på att ifall man upprepar samma affär varje gång signalen visar sig så har man större sannolikhet för en vinstaffär än en förlustaffär (baserat på historisk data). I mitt fall vill jag alltid ha en edge på minst 70 % för annars så anser jag inte att den är tillräckligt hög.

Jag fick även lite synpunkter på att vederbörande tyckte att bolagsinfo tar upp mycket av inläggen och att jag skall ha mer brödtext med förklarande grafer och dylikt. Jag är nyfiken på ifall ni andra håller med för då kan jag ta bort bolagsinfon men tänkte från början att det kanske vore intressant, och anledningen till varför att det inte brukar bli mycket brödtext är för att jag lätt tänker att bilderna talar för sig själv, men självklart skall alla ha samma chans att förstå vilket gör att man måste förklara mer så tack för den inputen.

Fick en fråga om vilket signaler jag använder mig av förutom MA50 korsar MA200. Jag använder främst MA50 korsar MA200 för att jag tycker det är en bra signal. Dock så brukar jag även ha med 200-dagars högsta samt kortare medelvärden. Funderar även på att börja använda mig av RSI (överköpt/översåld).

Sista frågan handlade om hur mycket jag satsar i varje trade och det korta svaret är aldrig över 10 % utan brukar hålla mig till omkring 10 % för då kan jag göra minst tio affärer och alla dessa affärer har minst 70 % sannolikhet för en positiv avkastning.

Sist men inte minst vill jag tipsa om Lendify. Jag är inte sponsrad eller något men anser att man ALLTID skall ha pengarna på fler ställen än på börsen så därför är Lendify att klockrent komplement. Har haft det ungefär 1 år vilket har givit följande avkastning.

Vi kan se ovan att Lendify har knappt påverkats av Corona vilket gör det till ett förutsägbart kassaflöde. Lendify gör så att man kan vara en lånegivare till andra personer efter gedigna kontroller och på så sätt få in räntor samt amorteringar löpande.

Har en inbjudningslänk ifall ni är intresserade som enbart gäller idag. Där jag får 1000 kr för varje person som registrerar sig och lånar ut 20000 kr samt så får även ni 500 kr.

https://lendify.se/r/8rFmuYKOio

2 reaktioner till “Lite svar på frågor jag fått angående min backtesting samt en diversifieringsmöjlighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: