Värmevänligt bolag på börsen visar edge på lång sikt

MA50 korsade MA200 i Systemair igår. Vilket visar från backtestingen en dålig edge på kort sikt men en god signal på längre sikt. Så gäller att man har tålamod.

Lite info angående bolaget (källa Avanza)

”Systemair är specialiserade inom ventilationslösningar. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som används för att transportera värme, kyla och luft i större byggnader. Produkterna marknadsförs under ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Systemair, Frico, VEAB och Fantech. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Skinnskatteberg.”

Egna tankar kring bolaget:

Jag vet inte ifall Systemair enbart riktar in sig på industrier eller ifall man säljer även olika produkter för att exempelvis kyla ned privatpersoners hem (exempelvis aircondition) för då kan jag tänka mig att bolaget får mer ögon på sig nu då det börjar bli varmare ute.

Vi kan se ovan att på kort sikt så har aktien ”usel” statistik för en edge, men ifall tålamodet finns som krävs så har vi en mycket god edge med fin avkastning på längre sikt.

2 reaktioner till “Värmevänligt bolag på börsen visar edge på lång sikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: